Doen

Geen evenementen gevonden

Helaas, onze database bevat (nog) geen evenementen voor de gemeente Appingedam. Organiseer jij een activiteit of evenement in de gemeente Appingedam? Meld deze direct gratis aan voor extra publiciteit.
meer
>

Tip!

Fietsen in Groningen

Groningen heeft tal van fraaie fietsroutes. Er is voor elk wat wils. Er zijn bijvoorbeeld streekroutes, culinaire tochten, combinatietochten van kano毛n, fietsen en wandelen, tochten langs monumentale kerken en kinderfietsroutes.
meer
>

Over de gemeente Appingedam

Appingedam (Gronings: Daam/Apnkedaam) heeft ongeveer 12.000 inwoners. Het is een stad en gemeente in het noorden van Nederland, in de provincie Groningen.De gemeente beslaat een oppervlakte van ruim 24 km虏 (waarvan ongeveer 1 km虏 water). Een inwoner van Appingedam wordt een Damster of Appingedammer genoemd. In de Middeleeuwen sprak men wel van Damsaters, Latijn Dammenses, dat is 'dambewoners'. Het stadje Appingedam, gelegen aan het Damsterdiep, was vroeger de hoofdstad van het Ommeland (historisch gewest) Fivelingo. Het is tezamen met de stad Groningen een van de twee plaatsen met historische stadsrechten in de provincie. Het centrum van de plaats is een beschermd stadsgezicht. De naam Appengadomme (1225) of Damme (1235) is volgens sommige theorie毛n ontleend aan een dam in de rivier de Appe of Apt. Op naamkundige gronden is een afleiding uit de riviernaam Appe onwaarschijnlijk. Dergelijke vormen komen in de Middeleeuwen alleen voor bij landschapsnamen als Fivelingo. Waarschijnlijker is een afleiding van de persoonsnaam Appe/Abbe, dan wel de familienaam Appinga/Abbinga. Appingedam betekent dan 'dam bij de woonplaats van de mannen van Abbo' of 'dam bij de woonplaats van de familie Abbinga'. Volgens enkele 15-eeuwse bronnen werd de kloosterwierde ook wel Appingen genoemd. Vergelijkbaar daarmee is de kloosterwierde Appingen in de Krummh枚rn, 1401 Appungen.
meer
>

De ondernemer

EP: OJE Electronics

EP: OJE electronics is uw specialist in de regio. Naast een breed assortiment Audio/Video-, computer- en witgoed apparatuur, heeft OJE electronics de kennis en de mogelijkheden in huis u uitgebreid te informeren en de door u aangeschafte apparatuur te installeren en te repareren. Wij leveren o.a.:路         Computer apparatuur, zoals notebooks, desktop systemen en tablet's 路         A/V apparatuur, zoals audio-sets, componenten, luidsprekers en Tv's 路         Witgoed apparaten, zoals wasmachines, drogers, vaatwassers en magnetrons路         Klein huishoudelijke, zoals scheerapparaten, koffie-machines, strijkijzers en stofzuigers路         Audio en Video Accessoires 路         Vaste en Mobiele telefonie 路         Foto- en Video apparatuur 路         Navigatie 路         Autoradio's 路         Weerstations 路         Communicatie, zoals 27MC, PMR en professionele portofoons 路         Camera bewaking   OJE: Die Doet Het鈥 Daarnaast repareren wij uw defecte apparatuur in eigen werkplaats en installeren wij de door gekochte of bestaande apparatuur snel en vakkundig. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website, onze Facebook pagina of ons Twitter account.
meer 
>