Doen

Geen evenementen gevonden

Helaas, onze database bevat (nog) geen evenementen voor de gemeente Appingedam. Organiseer jij een activiteit of evenement in de gemeente Appingedam? Meld deze direct gratis aan voor extra publiciteit.
meer
>

Tip!

Fietsen in Groningen

Groningen heeft tal van fraaie fietsroutes. Er is voor elk wat wils. Er zijn bijvoorbeeld streekroutes, culinaire tochten, combinatietochten van kanoën, fietsen en wandelen, tochten langs monumentale kerken en kinderfietsroutes.
meer
>

Over de gemeente Appingedam

Appingedam (Gronings: Daam/Apnkedaam) heeft ongeveer 12.000 inwoners. Het is een stad en gemeente in het noorden van Nederland, in de provincie Groningen.De gemeente beslaat een oppervlakte van ruim 24 km² (waarvan ongeveer 1 km² water). Een inwoner van Appingedam wordt een Damster of Appingedammer genoemd. In de Middeleeuwen sprak men wel van Damsaters, Latijn Dammenses, dat is 'dambewoners'. Het stadje Appingedam, gelegen aan het Damsterdiep, was vroeger de hoofdstad van het Ommeland (historisch gewest) Fivelingo. Het is tezamen met de stad Groningen een van de twee plaatsen met historische stadsrechten in de provincie. Het centrum van de plaats is een beschermd stadsgezicht. De naam Appengadomme (1225) of Damme (1235) is volgens sommige theorieën ontleend aan een dam in de rivier de Appe of Apt. Op naamkundige gronden is een afleiding uit de riviernaam Appe onwaarschijnlijk. Dergelijke vormen komen in de Middeleeuwen alleen voor bij landschapsnamen als Fivelingo. Waarschijnlijker is een afleiding van de persoonsnaam Appe/Abbe, dan wel de familienaam Appinga/Abbinga. Appingedam betekent dan 'dam bij de woonplaats van de mannen van Abbo' of 'dam bij de woonplaats van de familie Abbinga'. Volgens enkele 15-eeuwse bronnen werd de kloosterwierde ook wel Appingen genoemd. Vergelijkbaar daarmee is de kloosterwierde Appingen in de Krummhörn, 1401 Appungen.
meer
>

De ondernemer

Kerbof Schilders B.V.

Kerbof Schilders in Delfzijl is niet alleen de aangewezen partij voor uw schilderwerk. De afgelopen jaren hebben wij ons dienstenaanbod flink uitgebreid en daarmee zij wij hĂ©t totaalonderhoudbedrijf uit de regio geworden. Of u nu een expert zoekt op het gebied van beglazing, dakpanonderhoud, houtrot- en betonherstel, spuitwerk of vloercoating: wij gaan voor u aan de slag. Maar ook voor uw woninginrichting en behangwerk bent u bij ons aan het juiste adres. Schildersbedrijf "Bos Voorheen Dijkema" is sinds enkele jaren onderdeel van Kerbof Schilders, en kan nog steeds uw schilderwerk op "vertrouwde voet" voortzetten. Met hetzelfde vakmanschap en kwaliteit voor ogen gaan onze vakmensen graag aan het werk voor uw woning-onderhoud.   - Schilderwerk - 24uurs Glasschadeherstel - Beglazing; dubbel glas Ă©n enkel glas - Behangwerk - Houtrotherstel - Betoncoating en Betonherstel - Vloercoating   Bel of mail voor het maken van een afspraak of een vrijblijvende offerte 0596-614400 of info@kerbofdelfzijl.nl
meer 
>