Doen

Geen evenementen gevonden

Helaas, onze database bevat (nog) geen evenementen voor de gemeente Appingedam. Organiseer jij een activiteit of evenement in de gemeente Appingedam? Meld deze direct gratis aan voor extra publiciteit.
meer
>

Tip!

RTV Noord

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Groningen, stad en ommeland: RTV Noord, altijd, overal en op elk moment.
meer
>

Over de gemeente Appingedam

Appingedam (Gronings: Daam/Apnkedaam) heeft ongeveer 12.000 inwoners. Het is een stad en gemeente in het noorden van Nederland, in de provincie Groningen.De gemeente beslaat een oppervlakte van ruim 24 km¬≤ (waarvan ongeveer 1 km¬≤ water). Een inwoner van Appingedam wordt een Damster of Appingedammer genoemd. In de Middeleeuwen sprak men wel van Damsaters, Latijn Dammenses, dat is 'dambewoners'. Het stadje Appingedam, gelegen aan het Damsterdiep, was vroeger de hoofdstad van het Ommeland (historisch gewest) Fivelingo. Het is tezamen met de stad Groningen een van de twee plaatsen met historische stadsrechten in de provincie. Het centrum van de plaats is een beschermd stadsgezicht. De naam Appengadomme (1225) of Damme (1235) is volgens sommige theorie√ęn ontleend aan een dam in de rivier de Appe of Apt. Op naamkundige gronden is een afleiding uit de riviernaam Appe onwaarschijnlijk. Dergelijke vormen komen in de Middeleeuwen alleen voor bij landschapsnamen als Fivelingo. Waarschijnlijker is een afleiding van de persoonsnaam Appe/Abbe, dan wel de familienaam Appinga/Abbinga. Appingedam betekent dan 'dam bij de woonplaats van de mannen van Abbo' of 'dam bij de woonplaats van de familie Abbinga'. Volgens enkele 15-eeuwse bronnen werd de kloosterwierde ook wel Appingen genoemd. Vergelijkbaar daarmee is de kloosterwierde Appingen in de Krummh√∂rn, 1401 Appungen.
meer
>

De ondernemer

Op=Op Voordeelshop

Openingstijden Op=Op Voordeelshop Delfzijl.Maandag:      13.00 uur tot 18.00 uurDinsdag:        09.00 uur tot 18.00 uurWoensdag:   09.00 uur tot 18.00 uurDonderdag:  09.00 uur tot 18.00 uurVrijdag:         09.00 uur tot 21.00 uurZaterdag:     09.00 uur tot 17.00 uurUitgebreide informatie m.b.t Historie,winkelformule,acties,adressen vindt u op :www.opisopvoordeelshop.nl
meer 
>