Binnenkort

Nacht van de Nacht: Stralend heelal op de Wilpse Klei

Een maansikkel verschijnt boven de horizon. Een vallende ster schiet langs de hemel. De wereld komt tot rust, de sterrenhemel komt tot leven! Wat gebeurt daar, ver in de diepe ruimte? Wat is eigenlijk onze plaats in het heelal? Samen met Frans Pieters gaan we de ruimte om ons heen verkennen. Middels een prachtige Multimediapresentatie reizen we langs de zon en planeten, waarna we doorreizen naar het domein van de sterren en sterrenbeelden. Alledaagse hemelverschijnselen beginnen een plaats te krijgen. Kortom, een schitterende verkenningstocht langs de sterrenhemel. In het kader van de landelijke campagne ‘Nacht van de Nacht’ gaan we kijken wat overmatig lichtgebruik doet met onze sterrenhemel. Wordt het nog wel echt donker? Paul Colenbrander is astrofotograaf en voor deze bijzondere avond als gastspreker uitgenodigd. Aan de hand van zijn eigen, werkelijk adembenemend, beeldmateriaal neemt hij ons mee naar de schatkamers van de ruimte. Buiten zullen prachtige telescopen opgesteld worden. Onder deskundige begeleiding van Marten Bosma en Pieter Welters gaan we buiten op zoek naar planeten, sterren en sterrenbeelden. Hiervoor moeten de weersomstandigheden natuurlijk wel goed zijn. Locatie Dorpskerk Wilp (Romaans gedeelte) Kerkstraat 35, Wilp Programma 19:00 uur Ontvangst met gelegenheid tot een kopje koffie 19:30 uur Presentatie deel 1 20:15 uur Korte pauze 20:30 uur Presentatie deel 2 21:15 uur Buiten waarnemen en een drankje aan de bar 22:30 uur Afsluiting Opgave en informatie Frans Pieters 06-27512898 welkesterisdat@gmail.com De toegang is geheel gratis, maar opgave vooraf is wel gewenst. Doorgang vindt plaats bij voldoende deelname. Consumpties zijn voor eigen rekening. Een vrije gift na afloop is natuurlijk welkom. Deze komt ten goede voor onderhoud van de monumentale dorpskerk.
meer
>

Tip!

Culturele Stichting Gemeente Brummen

De Culturele Stichting Gemeente Brummen (hierna CS) stimuleert, initieert en faciliteert zo veel mogelijk de niet commerciële activiteiten op het gebied van cultuur in zo breed mogelijke zin binnen de gemeentegrenzen.
meer
>

Over de gemeente Brummen

Brummen is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente telt ongeveer 21.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 85 km² (waarvan 1 km² water). Het dorp Brummen is gelegen aan de IJssel tussen Zutphen en Dieren, er vaart een veerpontje naar Bronckhorst. Het landelijk gebied van de gemeente Brummen strekt zich uit tot over het Apeldoorns Kanaal waar aan de oostrand van de Veluwe de plaats Eerbeek is gelegen. 's Zomers is er in dit gebied veel fietsrecreatie. Binnen de grenzen van de gemeente Brummen liggen een aantal landgoederen, kastelen en statige landhuizen zoals Huis den Bosch, Kasteel Groot Engelenburg, Huis Klein Engelenburg, Kasteel Reuversweerd, Kasteel De Rees, Huis te Eerbeek, 't Huis Empe en de tuinen van de buitenplaats Spaensweerd.De gemeente bestaat uit de kernen Brummen, Broek, Cortenoever, Eerbeek, Empe, Hall, Leuvenheim, Oeken, Tonden en Voorstonden.
meer
>

De ondernemer

Haldo Bouwmaterialen

                                                              Uw bouwmaterialen online snel en makkelijk te bestellen via onze webshop.Wij bedienen ook graag de particulieren klant.
meer 
>