Binnenkort

Open Dag Archief Historische Vereniging 's Gravendeel

Belangstellenden kunnen een kijkje nemen in het foto-archief van de historische vereniging van 's-Gravendeel. Het thema van de fotopresentatie is ’s-Gravendeel en de schippers en de schepen. In het uitgebreide archief is heel veel te vinden voor spreekbeurten en werkstukken voor de schooljeugd. Maar ook voor ouderen is er veel te vinden op gebied van genealogie, oorlog, waterleiding, vlas, natuur, waterhuishouding enzovoort. En wie een bepaalde foto van jaren her zoekt, wie weet, misschien heeft de vereniging die wel in het tienduizenden foto’s tellende fotoarchief.
meer
>

Tip!

Kerstmarkt Dordrecht

De Kerstmarkt Dordrecht is met ruim 200 kramen en pagodetenten de grootste kerstmarkt van Nederland. Daarnaast is er ook entertainment in de vorm van muziekpodia, straattheater en de welbekende Christmas sing-a-long. Verspreid over de binnenstad staan sfeervolle podia waar kerstliederen in allerlei stijlen ten gehore gebracht worden. Dit alles maakt de Kerstmarkt Dordrecht ook de meest sfeervolle kerstmarkt van Nederland! Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de kerstmarkt in afgelopen jaren. Dit jaar vindt de Kerstmarkt Dordrecht van 12 t/m 14 december plaats, noteer deze data alvast in uw agenda!
meer
>

Over de gemeente Dordrecht

Dordrecht is met zijn ongeveer 119.000 inwoners de vierde stad van de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De stad ligt op de plaats waar de Merwede zich splitst in de Noord en de Oude Maas. De bewoners van Dordrecht noemen hun stad veelal Dordt. Dordrecht werd voor het eerst vermeld in een tekst uit de twaalfde eeuw, toen de stad nog werd aangeduid als Thuredrech, en kreeg in 1220 stadsrechten. In de middeleeuwen ontwikkelde de stad zich als belangrijke handelsstad en stapelplaats en was het een van de grote zes steden van Holland. Later nam het belang van de stad af, maar de binnenstad herinnert nog altijd aan dit rijke verleden. Belangrijke bezienswaardigheden in Dordrecht zijn in de eerste plaats de rivierkade bij de Groothoofdspoort, verder de Grote Kerk met zijn markante, onvoltooide toren en - ongebruikelijk in Holland - zijn stenen overwelving. Op het gebied van cultuur heeft Dordrecht een rijke geschiedenis en veel te bieden. De grootste groene trekpleister is het Nationaal Park De Biesbosch waarvan een groot deel ligt op Dordts grondgebied.
meer
>

De ondernemer

Hippisch Centrum Dordrecht

Bij Hippisch Centrum Dordrecht ben je natuurlijk aan het juiste adres als je lekker wilt gaan paardrijden of als je jouw paard/pony bij ons wilt stallen. Daarnaast organiseren wij ook veel leuke activiteiten, voor jong en oud, manege ruiter of pensionklant.Wilt u alleen een bezoekje brengen aan onze horeca dan kan dit natuurlijk ook vanaf ons ruime terras geniet u mee van een stukje rust.Neem eens een kijkje op onze website www.hippischcentrumdordrecht.nl of voor onze catering afdeling www.hcdcatering.nl
meer 
>