Binnenkort

Oudere Jongerenconcert

Optredens door Tee Bee Brown and Friends en The Amazing Stroopwafels.Verdere informatie- gratis
meer
>

Tip!

Kerstmarkt Dordrecht

De Kerstmarkt Dordrecht is met ruim 200 kramen en pagodetenten de grootste kerstmarkt van Nederland. Daarnaast is er ook entertainment in de vorm van muziekpodia, straattheater en de welbekende Christmas sing-a-long. Verspreid over de binnenstad staan sfeervolle podia waar kerstliederen in allerlei stijlen ten gehore gebracht worden. Dit alles maakt de Kerstmarkt Dordrecht ook de meest sfeervolle kerstmarkt van Nederland! Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de kerstmarkt in afgelopen jaren. Dit jaar vindt de Kerstmarkt Dordrecht van 12 t/m 14 december plaats, noteer deze data alvast in uw agenda!
meer
>

Over de gemeente Dordrecht

Dordrecht is met zijn ongeveer 119.000 inwoners de vierde stad van de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De stad ligt op de plaats waar de Merwede zich splitst in de Noord en de Oude Maas. De bewoners van Dordrecht noemen hun stad veelal Dordt. Dordrecht werd voor het eerst vermeld in een tekst uit de twaalfde eeuw, toen de stad nog werd aangeduid als Thuredrech, en kreeg in 1220 stadsrechten. In de middeleeuwen ontwikkelde de stad zich als belangrijke handelsstad en stapelplaats en was het een van de grote zes steden van Holland. Later nam het belang van de stad af, maar de binnenstad herinnert nog altijd aan dit rijke verleden. Belangrijke bezienswaardigheden in Dordrecht zijn in de eerste plaats de rivierkade bij de Groothoofdspoort, verder de Grote Kerk met zijn markante, onvoltooide toren en - ongebruikelijk in Holland - zijn stenen overwelving. Op het gebied van cultuur heeft Dordrecht een rijke geschiedenis en veel te bieden. De grootste groene trekpleister is het Nationaal Park De Biesbosch waarvan een groot deel ligt op Dordts grondgebied.
meer
>

De ondernemer

Stichting Volkssterrenwacht Mercurius

STERRENWACHT MERCURIUS, een leerzaam avontuur.   Draait de Aarde om de Zon, of draait de Zon om de Aarde? Waarom ziet de Maan er niet altijd hetzelfde uit? Hoe komen we aan een maand? Waaruit bestaat de Zon eigenlijk? Op al deze vragen kunt u zelf het antwoord vinden, bij een bezoek aan Sterrenwacht Mercurius. De sterrenwacht is een expositie- en informatiecentrum  voor ruimtevaart, weer- en sterrenkunde. Toegangsprijzen: Volwassenen: ‚ā¨ 3,25 Kinderen van 4 - 12 jaar: ‚ā¨ 2,25 STERRENWACHT MERCURIUS Baanhoekweg 75 3313 LP Dordrecht Telefoon: 0184 - 490 660 www.sterrenwacht-mercurius.nl   info@sterrenwacht-mercurius.nl Openingstijden: Woensdag t/m vrijdag: 9:00 tot 17:00 uur                           Zaterdag: 13:00 tot 22:00 uur                           Zondag: 13:00 tot 18:00 uur                          1e Vrijdag van de maand: 20:00 tot 23:00 uur  DE NATUUR REIKT VERDER DAN DE TOPPEN VAN DE BOMEN
meer 
>