Binnenkort

Zwemvierdaagse 2016

Vier avonden (t/m 2 september) zwemmen over een afstand van 200 tot 800 m. Tot en met 7 jaar: minimal 200 meter, 8 tot en met 12 jaar: 300 meter, 13 tot en met 16 jaar: minimaal 500 meter en vanaf 17 jaar; minimaal 800 meter.
meer
>

Tip!

InDordrecht.nl

Je zoekt iets in Dordrecht? InDordrecht.nl is het portaal naar alle belangrijke websites m.b.t. de gemeente Dordrecht.
meer
>

Over de gemeente Dordrecht

Dordrecht is met zijn ongeveer 119.000 inwoners de vierde stad van de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De stad ligt op de plaats waar de Merwede zich splitst in de Noord en de Oude Maas. De bewoners van Dordrecht noemen hun stad veelal Dordt. Dordrecht werd voor het eerst vermeld in een tekst uit de twaalfde eeuw, toen de stad nog werd aangeduid als Thuredrech, en kreeg in 1220 stadsrechten. In de middeleeuwen ontwikkelde de stad zich als belangrijke handelsstad en stapelplaats en was het een van de grote zes steden van Holland. Later nam het belang van de stad af, maar de binnenstad herinnert nog altijd aan dit rijke verleden. Belangrijke bezienswaardigheden in Dordrecht zijn in de eerste plaats de rivierkade bij de Groothoofdspoort, verder de Grote Kerk met zijn markante, onvoltooide toren en - ongebruikelijk in Holland - zijn stenen overwelving. Op het gebied van cultuur heeft Dordrecht een rijke geschiedenis en veel te bieden. De grootste groene trekpleister is het Nationaal Park De Biesbosch waarvan een groot deel ligt op Dordts grondgebied.
meer
>

De ondernemer

Den Witten Haen

Een (h)eerlijke lunch of high tea in Dordrecht Sfeervol genieten van een (h)eerlijke lunch, drankje of een high tea in de binnenstad van Dordrecht? Wanneer u door de prachtige statige entree bent gelopen, komt u in ons unieke restaurant.  wij nodigen u uit de ambiance van onze lunchroom  te komen ervaren waar wij werken met bijzondere medewerkers! Uw vergadering, bruiloft of partij Wij hebben de beschikking over drie prachtige zalen welke u kunt huren voor uw vergadering, training, bruiloft of partij. Ook onze lunchroom is exclusief te reserveren, vraag hiervoor naar de mogelijkheden.  Een heerlijk terras Zomers is ons recent vergrote terras in onze rustige stadstuin geopend. Een oase van rust, midden in de binnenstad van Dordrecht. Vanaf het terras heeft u uitzicht op de prachtige rode beuk die zich de oudste boom van Dordrecht mag noemen. Ook de kinderen kunnen heerlijk spelen en schommelen in de naastgelegen speeltuin. 
meer 
>