Binnenkort

Open Dag Archief Historische Vereniging 's Gravendeel

Belangstellenden kunnen een kijkje nemen in het foto-archief van de historische vereniging van 's-Gravendeel. Er zullen foto’s over het thema 's-Gravendeel en vlasherinneringen worden vertoond.Een groot archief is inmiddels aangelegd en iedere ’s-Gravendeler of voormalig ’s-Gravendeler kan er wel iets vinden over zijn of haar voorgeslacht, in foto’s of genealogieën. De bezoekers worden persoonlijk te woord gesteld of als het te druk is wordt er een afspraak gemaakt voor een andere datum. Zo zijn er gegevens te raadplegen over genealogie, oorlog, watersnood, waterleiding en dergelijke.
meer
>

Tip!

InDordrecht.nl

Je zoekt iets in Dordrecht? InDordrecht.nl is het portaal naar alle belangrijke websites m.b.t. de gemeente Dordrecht.
meer
>

Over de gemeente Dordrecht

Dordrecht is met zijn ongeveer 119.000 inwoners de vierde stad van de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De stad ligt op de plaats waar de Merwede zich splitst in de Noord en de Oude Maas. De bewoners van Dordrecht noemen hun stad veelal Dordt. Dordrecht werd voor het eerst vermeld in een tekst uit de twaalfde eeuw, toen de stad nog werd aangeduid als Thuredrech, en kreeg in 1220 stadsrechten. In de middeleeuwen ontwikkelde de stad zich als belangrijke handelsstad en stapelplaats en was het een van de grote zes steden van Holland. Later nam het belang van de stad af, maar de binnenstad herinnert nog altijd aan dit rijke verleden. Belangrijke bezienswaardigheden in Dordrecht zijn in de eerste plaats de rivierkade bij de Groothoofdspoort, verder de Grote Kerk met zijn markante, onvoltooide toren en - ongebruikelijk in Holland - zijn stenen overwelving. Op het gebied van cultuur heeft Dordrecht een rijke geschiedenis en veel te bieden. De grootste groene trekpleister is het Nationaal Park De Biesbosch waarvan een groot deel ligt op Dordts grondgebied.
meer
>

De ondernemer

CK Kozijnen B.V.

CK Kozijnen B.V. levert en/of monteert kunststof, aluminium en houten gevelelementen voor de zakelijke en particuliere markt. Ook kunt u bij ons terecht voor gevelbekleding, dakkapellen, aanbouwen, terrasoverkappingen, rolluiken, zonwering. Nieuw en uniek in Nederland zijn onze schuifdaken t.b.v. de terrasoverkappingen. Komt U gerust eens langs in onze uitgebreide showroom te Dordrecht waar u alles kunt bewonderen, de koffie staat klaar!Sinds kort kunt u ook terecht bij onze showroom te Spijkenisse.
meer 
>