Binnenkort

Knap je houten meubels op

Neem je eigen stoel, kruk, kastje of tafeltje mee, en geef ze een nieuw verfje. Je hoeft geen ervaring met opknappen te hebben óf handig te zijn om deel te kunnen nemen. 
meer
>

Tip!

InDordrecht.nl

Je zoekt iets in Dordrecht? InDordrecht.nl is het portaal naar alle belangrijke websites m.b.t. de gemeente Dordrecht.
meer
>

Over de gemeente Dordrecht

Dordrecht is met zijn ongeveer 119.000 inwoners de vierde stad van de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De stad ligt op de plaats waar de Merwede zich splitst in de Noord en de Oude Maas. De bewoners van Dordrecht noemen hun stad veelal Dordt. Dordrecht werd voor het eerst vermeld in een tekst uit de twaalfde eeuw, toen de stad nog werd aangeduid als Thuredrech, en kreeg in 1220 stadsrechten. In de middeleeuwen ontwikkelde de stad zich als belangrijke handelsstad en stapelplaats en was het een van de grote zes steden van Holland. Later nam het belang van de stad af, maar de binnenstad herinnert nog altijd aan dit rijke verleden. Belangrijke bezienswaardigheden in Dordrecht zijn in de eerste plaats de rivierkade bij de Groothoofdspoort, verder de Grote Kerk met zijn markante, onvoltooide toren en - ongebruikelijk in Holland - zijn stenen overwelving. Op het gebied van cultuur heeft Dordrecht een rijke geschiedenis en veel te bieden. De grootste groene trekpleister is het Nationaal Park De Biesbosch waarvan een groot deel ligt op Dordts grondgebied.
meer
>

De ondernemer

Stichting Volkssterrenwacht Mercurius

STERRENWACHT MERCURIUS, een leerzaam avontuur.   Draait de Aarde om de Zon, of draait de Zon om de Aarde? Waarom ziet de Maan er niet altijd hetzelfde uit? Hoe komen we aan een maand? Waaruit bestaat de Zon eigenlijk? Op al deze vragen kunt u zelf het antwoord vinden, bij een bezoek aan Sterrenwacht Mercurius. De sterrenwacht is een expositie- en informatiecentrum  voor ruimtevaart, weer- en sterrenkunde. Toegangsprijzen: Volwassenen: € 3,25 Kinderen van 4 - 12 jaar: € 2,25 STERRENWACHT MERCURIUS Baanhoekweg 75 3313 LP Dordrecht Telefoon: 0184 - 490 660 www.sterrenwacht-mercurius.nl   info@sterrenwacht-mercurius.nl Openingstijden: Woensdag t/m vrijdag: 9:00 tot 17:00 uur                           Zaterdag: 13:00 tot 22:00 uur                           Zondag: 13:00 tot 18:00 uur                          1e Vrijdag van de maand = thema avond met een presentatie om 20.15 uur. Geopend van 20:00 tot 23:00 uur  DE NATUUR REIKT VERDER DAN DE TOPPEN VAN DE BOMEN
meer 
>