Binnenkort

Koningsdag Amsterdam

Uiteraard wordt Amsterdam weer omgetoverd tot één grote vrijmarkt waarbij men al vanaf 6 uur ‘s ochtends druk in de weer is om alles mooi uit te stallen (tot 20.00 ‘s avonds, wanneer e.e.a. weer opgeruimd dient te zijn). Populaire locaties zijn o.a. het Vondelpark, het Museumplein en ook op het Rembrandtplein. Feesten Ondankt dat net als vorig jaar er geen grootschalige evenementen meer toegestaan zijn in de binnenstad, belooft Koningsdag vele bezoekers te trekken. Voor al deze bezoekers staan natuurlijk wel vele kleinere activiteiten, zoals het ‘bandje-voor-het-café’ klaar. Voor grotere feesten kan je o.a. bij de RAI terecht voor het Kingsland Festival met beroemde dj’s zoals tijdens afgelopen editie Armin van Buuren, Martin Garrix en Showtek. Ook met artiesten zoals o.a. Michel de Hey en Sven Väth vorig jaar bij Loveland van Oranje in het Oosterpark en het Kingsday Festival in het Olympisch Stadion met o.a. Klangkarussell, Bakermat en The Partysquad belooft de sfeer er goed in te zitten.
meer
>

Tip!

Oneindig Noord-Holland

Oneindig Noord-Holland is een alsmaar groeiend platform van verhalen over het rijke verleden van Noord-Holland. Geschreven verhalen, maar ook beelden, video's en geluidsfragmenten. Oneindig Noord-Holland verbindt verhalen achter gebeurtenissen in de geschiedenis, mensen, plekken en monumenten, met collecties van musea, archieven en culturele instellingen. Oneindig Noord-Holland brengt het rijke verleden van Noord-Holland tot leven en slaat een brug tussen vroeger en nu.
meer
>

Over de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude ligt in de Nederlandse provincie Noord-Holland, met een oppervlakte van 2086 hectare en ongeveer 5.000 inwoners. Het gebied is een plattelandsgemeente in de verstedelijkte Randstad. De aanleg van het recreatiegebied Spaarnwoude heeft de gemeente van een vooral agrarische gemeenschap veranderd in een plek waar veel toeristen komen. Daarnaast bestaat er bedrijvigheid in de gemeente. De industriegebieden van Halfweg en Spaarndam zijn zodanig in grootte toegenomen dat zij niet meer in een kenschets van de gemeente mogen ontbreken.De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is ontstaan op 8 september 1857 door samenvoeging van de gemeenten Haarlemmerliede en Spaarnwoude.
meer
>