Binnenkort

Landjuweel Festival

Voor een dagje uit waarbij uw eigen creatieve inbreng centraal staat komt u naar het Landjuweel Festival in het kunstenaarsdorp Ruigoord (in het Westelijk Havengebied in Amsterdam).Van kunstenaars tot theater artiesten en dus ook uw eigen creatieve bijdrage bieden 5 dagen lang een unieke, creatieve en speelse belevenis. Dit alles vergezeld van muziek door internationale bands en DJs.Bijzonder onderdeel van het festival vormt de Beeldenroute over het hele festivalterrein, waarbij het publiek non-stop geprikkeld wordt door de talenten van de kunstenaars die zich langs de route opgesteld hebben.Ook voor kinderen vormt het festival een leuk uitje dankzij het kinderprogramma inclusief Kinderbeeldenroute, voorstellingen en leuke activiteiten.Tijd: 10.00-22.00 uur.
meer
>

Tip!

Oneindig Noord-Holland

Oneindig Noord-Holland is een alsmaar groeiend platform van verhalen over het rijke verleden van Noord-Holland. Geschreven verhalen, maar ook beelden, video's en geluidsfragmenten. Oneindig Noord-Holland verbindt verhalen achter gebeurtenissen in de geschiedenis, mensen, plekken en monumenten, met collecties van musea, archieven en culturele instellingen. Oneindig Noord-Holland brengt het rijke verleden van Noord-Holland tot leven en slaat een brug tussen vroeger en nu.
meer
>

Over de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude ligt in de Nederlandse provincie Noord-Holland, met een oppervlakte van 2086 hectare en ongeveer 5.000 inwoners. Het gebied is een plattelandsgemeente in de verstedelijkte Randstad. De aanleg van het recreatiegebied Spaarnwoude heeft de gemeente van een vooral agrarische gemeenschap veranderd in een plek waar veel toeristen komen. Daarnaast bestaat er bedrijvigheid in de gemeente. De industriegebieden van Halfweg en Spaarndam zijn zodanig in grootte toegenomen dat zij niet meer in een kenschets van de gemeente mogen ontbreken.De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is ontstaan op 8 september 1857 door samenvoeging van de gemeenten Haarlemmerliede en Spaarnwoude.
meer
>