Binnenkort

Così Fan Tutte - W.A. Mozart

BEDROG, VERLEIDING EN LUST IN DEZE BIJZONDERE ENSEMBLE-OPERA Così fan tutte bevat niet alleen de mooiste muziek die Mozart ooit voor het operagenre schreef, het is ook nog eens de meest volmaakte ensemble-opera aller tijden. Het stuk gaat over het altijd aanwezige spanningsveld tussen man en vrouw, over aantrekken en afstoten: het gevaarlijke spel van de liefde! BEDROG, VERLEIDING EN LUST IN DEZE BIJZONDERE ENSEMBLE-OPERA Così fan tutte bevat niet alleen de mooiste muziek die Mozart ooit voor het operagenre schreef, het is ook nog eens de meest volmaakte ensemble-opera aller tijden. Het stuk gaat over het altijd aanwezige spanningsveld tussen man en vrouw, over aantrekken en afstoten: het gevaarlijke spel van de liefde! Ferrando en Guglielmo zijn overtuigd van de trouw van de zusjes Dorabella en Fiordilligi, met wie zij binnenkort zullen gaan trouwen. Hun vriend Don Alfonso beweert echter dat iedere vrouw wispelturig is en om dit te bewijzen gaat hij met de jongens een weddenschap aan. Om de zusjes Dorabella en Fiordiligi zover te krijgen dat zij inderdaad ontrouw worden, doen Ferrando en Guglielmo alsof zij in het leger gaan. ZIj komen echter, vermomd als twee Albanezen, terug en gaan tot het uiterste om elkaars verloofde te verleiden. Uiteindelijk gaan de zusters in op de avances van hun nieuwe minnaars. Ferrando en Guglielmo keren weer terug en confronteren de meisjes met hun gedrag. Die hebben enorme spijt. De jongens schenken de zusters vergiffenis. Geen enkele toeschouwer zal de zaal verlaten zonder na te denken over wat de thema’s trouw en vertrouwen voor hem of haar nu persoonlijk betekenen.
meer
>

Tip!

Oneindig Noord-Holland

Oneindig Noord-Holland is een alsmaar groeiend platform van verhalen over het rijke verleden van Noord-Holland. Geschreven verhalen, maar ook beelden, video's en geluidsfragmenten. Oneindig Noord-Holland verbindt verhalen achter gebeurtenissen in de geschiedenis, mensen, plekken en monumenten, met collecties van musea, archieven en culturele instellingen. Oneindig Noord-Holland brengt het rijke verleden van Noord-Holland tot leven en slaat een brug tussen vroeger en nu.
meer
>

Over de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is een groene gemeente en ligt tussen de twee grote steden, Haarlem en Amsterdam in. Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude heeft drie woonkernen, te weten: Halfweg, Haarlemmerliede en Spaarndam. Het gemeentehuis staat in Halfweg. De gemeente heeft een oppervlakte van 2086 hectare en ongeveer 5.500 inwoners.

Het recreatiegebied Spaarnwoude ligt voor een belangrijk deel in de gemeente en biedt vele mogelijkheden tot ontspanning. De inwoners van de aangrenzende gemeenten komen graag naar Haarlemmerliede en Spaarnwoude om te wandelen, fietsen, skeeleren, golfen, varen en genieten van de mooie natuur. Naast het vele groen dat de gemeente rijk is, vindt er ook veel bedrijvigheid plaats. Het grootste voorbeeld is naast het gemeentehuis te vinden.
Het dorpsgezicht van Halfweg wordt gedomineerd door de silo’s van de voormalige suikerfabriek, waar we de ontwikkeling zien van SugarCity. Met de ontwikkeling van SugarCity en het bedrijventerrein het Polanenpark zal het bedrijvenaanbod in de gemeente fors uitbreiden.

Ook de ligging in de nabijheid van Schiphol is gunstig voor ondernemers. Via de A9 en de N200 is de gemeente over de weg goed bereikbaar. Met de komst van het station Halfweg-Zwanenburg is de bereikbaarheid via het spoor enorm verbeterd. 
meer
>