Binnenkort

Straattheater voor Kinderen

Vandaag kun je verrast worden door diverse activiteiten. Egon gaat goochelen, maakt iets moois voor jou met ballonnen of komt plots op stelten de straat op. Openingstijden Op zaterdag 16 juli 2016 - 16:00 tot en met 19:00 uur. Op zaterdag 23 juli 2016 - 16:00 tot en met 19:00 uur. Op zaterdag 30 juli 2016 - 16:00 tot en met 19:00 uur.
meer
>

Tip!

RTV Noord-Holland

Publieke zender met nieuws, live radio en tv en informatie over de provincie Noord-Holland.
meer
>

Over de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is een groene gemeente en ligt tussen de twee grote steden, Haarlem en Amsterdam in. Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude heeft drie woonkernen, te weten: Halfweg, Haarlemmerliede en Spaarndam. Het gemeentehuis staat in Halfweg. De gemeente heeft een oppervlakte van 2086 hectare en ongeveer 5.500 inwoners.

Het recreatiegebied Spaarnwoude ligt voor een belangrijk deel in de gemeente en biedt vele mogelijkheden tot ontspanning. De inwoners van de aangrenzende gemeenten komen graag naar Haarlemmerliede en Spaarnwoude om te wandelen, fietsen, skeeleren, golfen, varen en genieten van de mooie natuur. Naast het vele groen dat de gemeente rijk is, vindt er ook veel bedrijvigheid plaats. Het grootste voorbeeld is naast het gemeentehuis te vinden.
Het dorpsgezicht van Halfweg wordt gedomineerd door de silo’s van de voormalige suikerfabriek, waar we de ontwikkeling zien van SugarCity. Met de ontwikkeling van SugarCity en het bedrijventerrein het Polanenpark zal het bedrijvenaanbod in de gemeente fors uitbreiden.

Ook de ligging in de nabijheid van Schiphol is gunstig voor ondernemers. Via de A9 en de N200 is de gemeente over de weg goed bereikbaar. Met de komst van het station Halfweg-Zwanenburg is de bereikbaarheid via het spoor enorm verbeterd. 
meer
>