Binnenkort

Spaanse Rijschool

De Spaanse Rijschool in Wenen is de enige rijschool ter wereld met een reputatie en traditie die 440 jaar terug gaat. Hier wordt de klassieke rijkunst nog beoefend, volgens eeuwenoude en vooral mondeling overgebrachte methoden. Overal ter wereld trekt de Spaanse Rijschool een enthousiast publiek. Niet alleen aanschouwt u rijkunst die tot in perfectie wordt uitgevoerd, u wordt door Anky van Grunsven meegenomen naar de eeuwenoude tradities en geschiedenis van de Spaanse Rijschool uit Wenen. Het instituut geldt als de schatbewaarder van de traditionele hogeschooldressuur.
meer
>

Tip!

Oneindig Noord-Holland

Oneindig Noord-Holland is een alsmaar groeiend platform van verhalen over het rijke verleden van Noord-Holland. Geschreven verhalen, maar ook beelden, video's en geluidsfragmenten. Oneindig Noord-Holland verbindt verhalen achter gebeurtenissen in de geschiedenis, mensen, plekken en monumenten, met collecties van musea, archieven en culturele instellingen. Oneindig Noord-Holland brengt het rijke verleden van Noord-Holland tot leven en slaat een brug tussen vroeger en nu.
meer
>

Over de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude ligt in de Nederlandse provincie Noord-Holland, met een oppervlakte van 2086 hectare en ongeveer 5.000 inwoners. Het gebied is een plattelandsgemeente in de verstedelijkte Randstad. De aanleg van het recreatiegebied Spaarnwoude heeft de gemeente van een vooral agrarische gemeenschap veranderd in een plek waar veel toeristen komen. Daarnaast bestaat er bedrijvigheid in de gemeente. De industriegebieden van Halfweg en Spaarndam zijn zodanig in grootte toegenomen dat zij niet meer in een kenschets van de gemeente mogen ontbreken.De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is ontstaan op 8 september 1857 door samenvoeging van de gemeenten Haarlemmerliede en Spaarnwoude.
meer
>