Binnenkort

Ongekende Talentenmarkt

Je bent vol ambitie en klaar om de arbeidsmarkt te bestormen. Hoe doe je dat tijdens een financiële crisis waarin het voor starters steeds moeilijker wordt om een geschikte baan te vinden? Vergroot tijdens ‘de Ongekende Talentenmarkt’ je kansen en presenteer jouw CV van de toekomst!Op 6 november verbinden we 100 studenten en starters met 40 bedrijven in het WTC Amsterdam door middel van een CV van de Toekomst, speed dates en een netwerkborrel. Ter voorbereiding op de speed dates bieden we een uitdagend workshop traject aan waarin je een master class Personal Branding van ABN AMRO krijgt, een master class ‘Succesvol solliciteren’ van KPMG en een masterclass “Finding the genius within” van een coach en motivational speaker uit Londen. We bieden je een gevarieerd programma met een keynote speech van een prominent persoon uit het bedrijfsleven, vorig jaar was dat Wouter Bos. Vervolgens volgen er enkele rondes speed dates met topprofessionals van diverse bedrijven in het WTC Amsterdam. We sluiten de dag af met een netwerkborrel.Het aantal studenten in het hoger onderwijs neemt al een aantal jaren gestaag toe terwijl het aantal arbeidsplaatsen sinds het uitbreken van de financiële crisis is afgenomen. Waar het werkloosheidspercentage onder jongeren in 2011 jaar geleden nog op 9,8% was, was dat in maart 2014 al fors toegenomen tot 16,3%. Jongeren met een multiculturele achtergrond lijken extra hard geraakt te worden door de crisis. De werkloosheid onder deze jongeren is met 25,6% bijna vier keer zo hoog als de werkloosheid onder jongeren van Nederlandse origine waarvan 8,6% werkloos is. Met de Ongekende Talentenmarkt willen we ambitieus talent in verbinding brengen met het bedrijfsleven door middel van een uitdagend workshop traject, kennisontwikkeling en speed dates tijdens de Ongekende Talentenmarkt op vrijdag 6 november 2014.Voor wie is Ongekende Talenten?- Derde of vierdejaarsstudenten HBO of WO (Bsc. of Msc.) die stage willen lopen of binnen een jaar afstuderen in de richtingen: economie / bedrijfswetenschappen/econometrie, rechten/juridische dienstverlening, ICT of communicatie;- Starters (HBO/WO) die niet langer dan twee jaar geleden zijn afgestudeerd;- Talenten met doelen, dromen en ambitie;- Talenten woonachtig in Amsterdam of omgeving.Tijd: 14.00 - 18.00 uur. Aanmelden kan gratis via www.ongekendetalenten.nl.
meer
>

Tip!

Oneindig Noord-Holland

Oneindig Noord-Holland is een alsmaar groeiend platform van verhalen over het rijke verleden van Noord-Holland. Geschreven verhalen, maar ook beelden, video's en geluidsfragmenten. Oneindig Noord-Holland verbindt verhalen achter gebeurtenissen in de geschiedenis, mensen, plekken en monumenten, met collecties van musea, archieven en culturele instellingen. Oneindig Noord-Holland brengt het rijke verleden van Noord-Holland tot leven en slaat een brug tussen vroeger en nu.
meer
>

Over de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude ligt in de Nederlandse provincie Noord-Holland, met een oppervlakte van 2086 hectare en ongeveer 5.000 inwoners. Het gebied is een plattelandsgemeente in de verstedelijkte Randstad. De aanleg van het recreatiegebied Spaarnwoude heeft de gemeente van een vooral agrarische gemeenschap veranderd in een plek waar veel toeristen komen. Daarnaast bestaat er bedrijvigheid in de gemeente. De industriegebieden van Halfweg en Spaarndam zijn zodanig in grootte toegenomen dat zij niet meer in een kenschets van de gemeente mogen ontbreken.De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is ontstaan op 8 september 1857 door samenvoeging van de gemeenten Haarlemmerliede en Spaarnwoude.
meer
>