Binnenkort

Opening expositie Cocky Bruijnzeel

Cocky Bruijnzeel exposeert in ’t Kerkje van Ellesdiek Bescheidenheid en onzekerheid weerhielden Cocky Bruijnzeel ervan haar werk tentoon te stellen. Toch gaat het er nu van komen. Uit haar enorme collectie schilderijen die ze afgelopen decennia maakte, komt een selectie naar ’t Kerkje van Ellesdiek in Ellewoutsdijk. Bob Lagaay zal op zaterdagmiddag 1 november haar tentoonstelling openen. Aanvang 14.30 uur. Lenie Stokman en Ankie Kaljouw omlijsten de middag met muziek op piano en panfluit. Cocky Bruijnzeel (1937) woont en werkt in Kapelle. Ze volgde de Vrije Academie in Rotterdam, maar heeft volledig haar eigen stijl ontwikkeld. Vandaar ook de titel van haar tentoonstelling “Mag ik zo vrij zijn ….?” Stillevens, landschappen en abstracte werken in zachte, gedempte kleuren kenmerken de expositie. Belangstellenden zijn van harte welkom. Openingstijden Op zaterdag 1 november 2014 - 13:30 tot en met 16:30 uur.
meer
>

Tip!

Museum De Vier Ambachten

Museum De Vier Ambachten is gevestigd in een zogenaamd voormalig refugium (vluchthuis). Het heeft klederdrachten, vlasstal, klompenmakersstal, travaille, allerlei oude werktuigen gebruikt in de landbouw en archeologische voorwerpen in haar collectie. Haar hoofdthema's zijn: Reynaert de Vos, Vesting Hulst en Cisterziencers.
meer
>

Over de gemeente Hulst

Hulst is een gemeente in de provincie Zeeland met ruim 27.500 inwoners die, na de gemeentelijke herindeling van 1 januari 2003, het hele oosten van Zeeuws-Vlaanderen beslaat. Centraal in de gemeente Hulst ligt de vestingstad Hulst. In het uitgestrekt poldergebied eromheen liggen veertien dorpskernen, ieder met een eigen identiteit. De 3,5 km lange stadswallen welke zijn aangelegd tijdens de Tachtigjarige Oorlog, zijn recent volledig gerestaureerd. Men kan op verschillende niveaus de vesting in ca. 1 uur helemaal rond wandelen, waarbij men van de mooiste uitzichten kan genieten. Samen met de prachtige stadsgracht geven ze Hulst het unieke cachet van een historische vestingstad.
meer
>