Binnenkort

Vissers & Filippova in Luctor et Emergo

FOTOTHEATERCONCERT  ‘DOCTOR ZHIVAGO’ door HANS VISSER- gitaren en basgitaren, IRENA FILIPPOVA - accordeon en zang en ARTHUR BONT - cajon en percussie. Tip van Jacques! Hans en Irena behoren tot de meest trouwe bespelers bij Podium Reimerswaal, omdat ze steeds van die schitterende voorstellinbgen maken. Wie heeft niet de film Doctor Zhivago gezien? Een van de beste films van de 20ste eeuw. Of het gelijknamige boek gelezen dat werd bekroond met de Nobelprijs voor de literatuur? Doctor Zhivago is een verhalende roman, gebaseerd op het leven van de schrijver Boris Pasternak zelf. De gedachtewereld van de hoofdpersoon, Doctor Zhivago, is ook de gedachtewereld van Pasternak. De  dramatische en spannende lovestory van een jonge arts in het rumoerige Rusland van begin vorige eeuw, vormen het decor waarin Visser & Filippova de ingewikkelde puzzel proberen te ontrafelen van het leven van Boris Pasternak en zijn Doctor Zhivago. Met prachtige beelden geprojecteerd op een groot scherm, tweetalige songs in het Russisch en Nederlands brengen Visser & Filippova deze grandioze klassieker op een bijzondere- en eigen wijze weer tot leven. Met het virtuoze spel van Irena en de schitterende beelden wordt dit weer een avond om lang te heugen! Schitterende muziek om naar te kijken! Openingstijden Op zaterdag 28 februari 2015 - vanaf 20:00 uur.
meer
>

Tip!

Museum De Vier Ambachten

Museum De Vier Ambachten is gevestigd in een zogenaamd voormalig refugium (vluchthuis). Het heeft klederdrachten, vlasstal, klompenmakersstal, travaille, allerlei oude werktuigen gebruikt in de landbouw en archeologische voorwerpen in haar collectie. Haar hoofdthema's zijn: Reynaert de Vos, Vesting Hulst en Cisterziencers.
meer
>

Over de gemeente Hulst

Hulst is een gemeente in de provincie Zeeland met ruim 27.500 inwoners die, na de gemeentelijke herindeling van 1 januari 2003, het hele oosten van Zeeuws-Vlaanderen beslaat. Centraal in de gemeente Hulst ligt de vestingstad Hulst. In het uitgestrekt poldergebied eromheen liggen veertien dorpskernen, ieder met een eigen identiteit. De 3,5 km lange stadswallen welke zijn aangelegd tijdens de Tachtigjarige Oorlog, zijn recent volledig gerestaureerd. Men kan op verschillende niveaus de vesting in ca. 1 uur helemaal rond wandelen, waarbij men van de mooiste uitzichten kan genieten. Samen met de prachtige stadsgracht geven ze Hulst het unieke cachet van een historische vestingstad.
meer
>