Binnenkort

Het Grote Marsepein Dansfestijn

Op zondag 23 november vindt voor het 7e jaar weer Het Marsepein Dans Festijn plaats. Omcirkel deze datum alvast rood op je kalender want, dit is het grootste en leukste kinder- en pieten dansfeest van Hulst en omstreken, waar nu eindelijk duidelijk wordt, wat er nu aan de hand is met die alles durvende pieten van de intocht! Kom allemaal weer kijken en meedoen, want wat hier gaat gebeuren, dat overtreft werkelijk alles!   Thema Het thema voor 2014 is: DURVEN ………OF NIET? Hierin staat centraal dat je elkaar nodig hebt, om iets te kunnen bereiken of iets te kunnen doen wat je misschien niet alleen durft.   Wat Samen met Dansschool Anneke Hamelink en Cheesy Disco Queen en natuurlijk Sint en zijn Pieten gaat iedereen, jong en oud, volledig uit zijn of haar dak. Dansen, springen, zingen, noem maar op! We gaan het allemaal doen. We gaan ook zeker deze middag het probleem oplossen dat tijdens de intocht op 16 november is ontstaan. Dus let goed op tijdens de intocht dan heb jij misschien het juiste antwoord voor dit gekke probleem.   Waar Het is ook dit jaar weer in Den Dullaert om 14.00 uur, de deuren gaan om 13.30 uur open en we stoppen als iedereen moe is, maar uiterlijk om 16.30 uur. Kaartjes zijn te koop bij Intertoys, Albert Heijn Hulst en Den Dullaert. In de voorverkoop kosten ze €5,00 en aan de kassa op 23 november in Den Dullaert €7,50. Sponsoren en Goede doel Dankzij de kaartverkoop en de geweldige sponsoren kan de Stichting Sinterklaasintocht Hulst, in de ochtend een complete show aanbieden voor diverse stichtingen in Hulst die iets doen voor en met kinderen die door omstandigheden niet aanwezig kunnen zijn op het grote feest ’s middags. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door Intertoys Hulst, Albert Heijn Hulst, Tapijtwereld Hulst, Rabobank Zeeuws Vlaanderen, Het Melkhuis, Kindervilla Reyntje, De Zon, Brasserie Le Retour, VIDHO Axel, Stichting Sinterklaas Hulst, Ondernemersvereniging Hulst Vestingstad en Gemeente Hulst. Openingstijden Op zondag 23 november 2014 - 14:00 tot en met 16:30 uur.
meer
>

Tip!

Museum De Vier Ambachten

Museum De Vier Ambachten is gevestigd in een zogenaamd voormalig refugium (vluchthuis). Het heeft klederdrachten, vlasstal, klompenmakersstal, travaille, allerlei oude werktuigen gebruikt in de landbouw en archeologische voorwerpen in haar collectie. Haar hoofdthema's zijn: Reynaert de Vos, Vesting Hulst en Cisterziencers.
meer
>

Over de gemeente Hulst

Hulst is een gemeente in de provincie Zeeland met ruim 27.500 inwoners die, na de gemeentelijke herindeling van 1 januari 2003, het hele oosten van Zeeuws-Vlaanderen beslaat. Centraal in de gemeente Hulst ligt de vestingstad Hulst. In het uitgestrekt poldergebied eromheen liggen veertien dorpskernen, ieder met een eigen identiteit. De 3,5 km lange stadswallen welke zijn aangelegd tijdens de Tachtigjarige Oorlog, zijn recent volledig gerestaureerd. Men kan op verschillende niveaus de vesting in ca. 1 uur helemaal rond wandelen, waarbij men van de mooiste uitzichten kan genieten. Samen met de prachtige stadsgracht geven ze Hulst het unieke cachet van een historische vestingstad.
meer
>