Binnenkort

Trio D'Affaire in Luctor et Emergo.

KERSTKOFFIECONCERT door TRIO D’AFFAIRE met Caroline Erkelens, zang, fluit, percussie, Renate Jörg, accordeon, zang en Anne Koene, harp en zang. Zoals gebruikelijk uiteraard ook weer ons vertrouwde kerstkoffieconcert in de schitterende, stemmige ambiance van het dorpshuis in Rilland. Dit jaar hebben we weer iets bijzonders. Trio d’Affaire. Drie super enthousiaste, muzikale vrouwen die een mix brengen van muziek en verhalen, die erg passen in deze tijd van het jaar. De kortste dag! Spannende en plezierige verhalen over gebeurtenissen in de kerstperiode; verhalen over de midwinter zonnewende, overoude volksrituelen, over de betekenis van de 12 heilige nachten en over de betovering van de maretak. Sinds meer dan 10.000 jaar viert en vreest de mensheid de winterzonnewende. Trio d'affaire brengt liederen en verhalen uit alle windstreken rond dit thema ten gehore: een afwisselend programma, dat de balans weet te vinden tussen volks, folk en klassieke muziek, tussen verhalen over heksen en goden. Het repertoire bestaat uit Spaanse, Catalaanse, Bulgaarse, Keltische, Engelse, Franse en Duitse liederen. En wie weet nog wel een bijzondere afsluiting van dit theaterconcert zo vlak voor de kerst.  Kom mee genieten van dit bijzondere trio! Uw kerst zal anders zijn! Openingstijden Op zondag 21 december 2014 - vanaf 12:00 uur.
meer
>

Tip!

Museum De Vier Ambachten

Museum De Vier Ambachten is gevestigd in een zogenaamd voormalig refugium (vluchthuis). Het heeft klederdrachten, vlasstal, klompenmakersstal, travaille, allerlei oude werktuigen gebruikt in de landbouw en archeologische voorwerpen in haar collectie. Haar hoofdthema's zijn: Reynaert de Vos, Vesting Hulst en Cisterziencers.
meer
>

Over de gemeente Hulst

Hulst is een gemeente in de provincie Zeeland met ruim 27.500 inwoners die, na de gemeentelijke herindeling van 1 januari 2003, het hele oosten van Zeeuws-Vlaanderen beslaat. Centraal in de gemeente Hulst ligt de vestingstad Hulst. In het uitgestrekt poldergebied eromheen liggen veertien dorpskernen, ieder met een eigen identiteit. De 3,5 km lange stadswallen welke zijn aangelegd tijdens de Tachtigjarige Oorlog, zijn recent volledig gerestaureerd. Men kan op verschillende niveaus de vesting in ca. 1 uur helemaal rond wandelen, waarbij men van de mooiste uitzichten kan genieten. Samen met de prachtige stadsgracht geven ze Hulst het unieke cachet van een historische vestingstad.
meer
>