Binnenkort

Poëziehappening voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Hou je van gedichten? Kom dan woensdag 28 januari naar Bibliotheek Terneuzen. Beeldend kunstenaar en dichter Jorien Brugmans opent om 14:00 uur de poëzietentoonstelling Tikken tegen de maan. Deze tentoonstelling is een ideale manier om kennis te maken met de beste Nederlandstalige kinderpoëzie en de beste illustratoren uit Vlaanderen en Nederland. Het boek werd enthousiast ontvangen. Aleid Truijens noemde het in de Volkskrant een rijk en uniek boek. In 2011 ontving het boek de Vlag en Wimpel-Prijs van de Griffel-jury. Aan de hand van een werkblad worden de deelnemers langs de gedichten geleid. Na het opdoen van de nodige inspiratie ga je zelf aan de slag. De bedoeling is, onder de deskundige begeleiding van Jorien Brugmans, zelf een gedicht te maken al dan niet compleet met illustratie. Kom je ook? Meld je dan even aan via de website. In mei 2010 verscheen bij Ons Erfdeel vzw het door Joke van Leeuwen samengestelde boek met vijftig kindergedichten “Tikken tegen de maan”. Joke van Leeuwen verzamelde in Tikken tegen de maan vijftig schitterende gedichten voor kinderen van Nederlandstalige dichters die debuteerden na 1945. De redactie van Ons Erfdeel maakte op basis van dit boek een tentoonstelling. De tentoonstelling Tikken tegen de maan bestaat uit een selectie van de gedichten uit de gelijknamige bundel en is nog te zien tot 12 maart. Deze activiteit vindt plaats in het kader van Poëzieweek 2015. Openingstijden Op woensdag 28 januari 2015 - 14:00 tot en met 16:00 uur.
meer
>

Tip!

Museum De Vier Ambachten

Museum De Vier Ambachten is gevestigd in een zogenaamd voormalig refugium (vluchthuis). Het heeft klederdrachten, vlasstal, klompenmakersstal, travaille, allerlei oude werktuigen gebruikt in de landbouw en archeologische voorwerpen in haar collectie. Haar hoofdthema's zijn: Reynaert de Vos, Vesting Hulst en Cisterziencers.
meer
>

Over de gemeente Hulst

Hulst is een gemeente in de provincie Zeeland met ruim 27.500 inwoners die, na de gemeentelijke herindeling van 1 januari 2003, het hele oosten van Zeeuws-Vlaanderen beslaat. Centraal in de gemeente Hulst ligt de vestingstad Hulst. In het uitgestrekt poldergebied eromheen liggen veertien dorpskernen, ieder met een eigen identiteit. De 3,5 km lange stadswallen welke zijn aangelegd tijdens de Tachtigjarige Oorlog, zijn recent volledig gerestaureerd. Men kan op verschillende niveaus de vesting in ca. 1 uur helemaal rond wandelen, waarbij men van de mooiste uitzichten kan genieten. Samen met de prachtige stadsgracht geven ze Hulst het unieke cachet van een historische vestingstad.
meer
>