Binnenkort

Kunstspoor Noord-beveland 2016

Het jaarlijks terugkerende evenement Kunstspoor Noord-Beveland vindt dit jaar plaats op 20,21 en 27,28 Augustus. Van 11.00 tot 17.00 uur. Het is het inmiddels het 18de Kunstspoor op rij, georganiseerd door de Stichting Kunstspoor Noord-Beveland. Het Kunstspoor wordt uitgezet om het publiek de weg te wijzen naar de kunst van de op Noord-Beveland wonende en of werkende kunstenaars en de op het eiland gevestigde Galeries. Ook dit jaar is er een Gastexpositie in de Rusthoeve Colijnsplaat en doen er vele gastexposanten mee uit o.a. België en Engeland. Voor meer informatie ga naar: www.kunstspoor.nl
meer
>

Tip!

Het Fruitteeltmuseum

Tussen de boomgaarden van Kapelle, ook wel 'de bloesem van Zeeland' genoemd, ligt het Fruitteeltmuseum. Je kunt hier de geschiedenis en cultuur van appels en peren beleven vanaf de Middeleeuwen tot nu. In de museumtuin kun je genieten van veel verschillende oude rassen fruitbomen.
meer
>

Over de gemeente Kapelle

De gemeente Kapelle ademt de rust en de groene omgeving van een dorp en combineert dit met goede voorzieningen, die deels te vinden zijn in de nabijgelegen stad Goes. Kapelle, de bloesem van Zeeland ligt op Zuid-Beveland tussen de Oosterschelde en de Westerschelde en heeft als buurgemeenten Goes, Borsele en Reimerswaal. De kenmerkende fruitteeltpercelen geven de omgeving elk seizoen een sfeervol uiterlijk. De prachtige omgeving bestaat verder uit weilanden, boomgaarden, schorren en slikken. Kapelle telt vier kernen, die in 1970 door herindeling zijn ontstaan. Kapelle en Biezelinge vormen samen een dorpsgemeenschap maar hebben elk een eigen karakter. Het karakteristieke Wemeldinge ligt direct aan Nationaal park de Oosterschelde. Van heinde en verre komen duikers hier de onderwaterwereld verkennen, maar ook vanaf de dijk of de diverse strandjes is het goed toeven. Het landelijke Schore ligt aan de Westerschelde. Dit is de kleinste van de vier kernen.
meer
>