Binnenkort

Zeeuwse Bolusdag

Op zaterdag 30 mei 2015 is het dan zover, de eerste Zeeuwse Bolusdag wordt georganiseerd bij bakkerij Boer in Goes. Er wordt een wedstrijd georganiseerd waaraan thuisbakkers mee kunnen doen. Patissier Robert van Beckhoven, bekend van het televisieprogramma Heel Holland Bakt, zal de bolussen beoordelen en de winnaar kiezen. Ook geeft Van Beckhoven zelf een demonstratie. De uitslag van de wedstrijd wordt 's ochtends bekendgemaakt. Publiek is tijdens de Bolusdag vanaf 12.00 uur welkom bij bakkerij Boer. Daar worden dan allerlei activiteiten over het bakkersvak georganiseerd. Mensen die de Zeeuwse Bolusdag willen bezoeken moeten zich hiervoor wel aanmelden. Aanmelden op www.bakkerboer.nl Openingstijden Op zaterdag 30 mei 2015 - vanaf 12:00 uur.
meer
>

Tip!

De Scheldepost

De Scheldepost is reeds 68 jaar de beste en meest gelezen weekkrant van de gemeente Kapelle. Sinds 1945 is de krant onder de naam ‘de Scheldepost’ een bekende en gewaardeerde krant, en ontvangt iedere inwoner met plezier iedere woensdag deze weekkrant. Iedere week publiceert ook de gemeente Kapelle het gemeentenieuws in de Scheldepost.
meer
>

Over de gemeente Kapelle

De gemeente Kapelle ademt de rust en de groene omgeving van een dorp en combineert dit met goede voorzieningen, die deels te vinden zijn in de nabijgelegen stad Goes. Kapelle, de bloesem van Zeeland ligt op Zuid-Beveland tussen de Oosterschelde en de Westerschelde en heeft als buurgemeenten Goes, Borsele en Reimerswaal. De kenmerkende fruitteeltpercelen geven de omgeving elk seizoen een sfeervol uiterlijk. De prachtige omgeving bestaat verder uit weilanden, boomgaarden, schorren en slikken. Kapelle telt vier kernen, die in 1970 door herindeling zijn ontstaan. Kapelle en Biezelinge vormen samen een dorpsgemeenschap maar hebben elk een eigen karakter. Het karakteristieke Wemeldinge ligt direct aan Nationaal park de Oosterschelde. Van heinde en verre komen duikers hier de onderwaterwereld verkennen, maar ook vanaf de dijk of de diverse strandjes is het goed toeven. Het landelijke Schore ligt aan de Westerschelde. Dit is de kleinste van de vier kernen.
meer
>