Binnenkort

Dag van 't Ouweland

Dag van 't Ouweland is een gezellige familiedag in Oud-Sabbinge. Er is van alles te beleven, voor jong en oud, van sportief tot inspannend. Scharrel gezellig over de braderie of kom stoer kwalleballen! Toegang is Gratis! Programma: 11.00 uur Opening Dag van ’t Ouweland door gedeputeerde Jo-Annes de Bat en wethouder Derk Alssema 11.00 – 16.00 uur Wedstrijd ringsteken met oude tractoren 11.00 – 17.00 uur Doorlopend markt 11.00 – 17.00 uur Demonstraties van oude ambachten 13.30 uur Kinderkampioenschap ‘Kwalleballen’ 14.00 –15.00 uur Open Zeeuws Kampioenschap ‘Kwalleballen’ 15.00 uur Pottelillen 16.00 uur Start Sabbingeloop, hardloopwedstrijd 3, 6 en 10 km 17.00 uur Prijsuitreikingen 17.15 uur Eten en drinken met muzikale omlijsting 19.00 uur Solexrace Ludiek 20.00 uur Optreden coverband ‘Jam Pact’ 23.00 uur Einde feestdag Openingstijden Op zaterdag 1 augustus 2015
meer
>

Tip!

Het Fruitteeltmuseum

Tussen de boomgaarden van Kapelle, ook wel 'de bloesem van Zeeland' genoemd, ligt het Fruitteeltmuseum. Je kunt hier de geschiedenis en cultuur van appels en peren beleven vanaf de Middeleeuwen tot nu. In de museumtuin kun je genieten van veel verschillende oude rassen fruitbomen.
meer
>

Over de gemeente Kapelle

De gemeente Kapelle ademt de rust en de groene omgeving van een dorp en combineert dit met goede voorzieningen, die deels te vinden zijn in de nabijgelegen stad Goes. Kapelle, de bloesem van Zeeland ligt op Zuid-Beveland tussen de Oosterschelde en de Westerschelde en heeft als buurgemeenten Goes, Borsele en Reimerswaal. De kenmerkende fruitteeltpercelen geven de omgeving elk seizoen een sfeervol uiterlijk. De prachtige omgeving bestaat verder uit weilanden, boomgaarden, schorren en slikken. Kapelle telt vier kernen, die in 1970 door herindeling zijn ontstaan. Kapelle en Biezelinge vormen samen een dorpsgemeenschap maar hebben elk een eigen karakter. Het karakteristieke Wemeldinge ligt direct aan Nationaal park de Oosterschelde. Van heinde en verre komen duikers hier de onderwaterwereld verkennen, maar ook vanaf de dijk of de diverse strandjes is het goed toeven. Het landelijke Schore ligt aan de Westerschelde. Dit is de kleinste van de vier kernen.
meer
>