Binnenkort

Rommelmarkt en veiling

Op zaterdag 2 juli wordt de 42ste rommelmarkt van Nisse gehouden. Dit jaarlijkse evenement, waarvan de opbrengst volledig ten bate komt van het onderhoud van de kerk, trekt altijd vele belangstellenden uit de wijde omgeving. Je vindt er boeken, kunst, curiosa, gereedschap, huishoudelijke artikelen, kleding, etc.  Ook is er verkoop bij opbod van 'speciale' stukken. Openingstijden Op zaterdag 2 juli 2016 - 13:00 tot en met 16:00 uur. Op zaterdag 2 juli 2016 - 13:00 tot en met 16:00 uur.
meer
>

Tip!

Het Fruitteeltmuseum

Tussen de boomgaarden van Kapelle, ook wel 'de bloesem van Zeeland' genoemd, ligt het Fruitteeltmuseum. Je kunt hier de geschiedenis en cultuur van appels en peren beleven vanaf de Middeleeuwen tot nu. In de museumtuin kun je genieten van veel verschillende oude rassen fruitbomen.
meer
>

Over de gemeente Kapelle

De gemeente Kapelle ademt de rust en de groene omgeving van een dorp en combineert dit met goede voorzieningen, die deels te vinden zijn in de nabijgelegen stad Goes. Kapelle, de bloesem van Zeeland ligt op Zuid-Beveland tussen de Oosterschelde en de Westerschelde en heeft als buurgemeenten Goes, Borsele en Reimerswaal. De kenmerkende fruitteeltpercelen geven de omgeving elk seizoen een sfeervol uiterlijk. De prachtige omgeving bestaat verder uit weilanden, boomgaarden, schorren en slikken. Kapelle telt vier kernen, die in 1970 door herindeling zijn ontstaan. Kapelle en Biezelinge vormen samen een dorpsgemeenschap maar hebben elk een eigen karakter. Het karakteristieke Wemeldinge ligt direct aan Nationaal park de Oosterschelde. Van heinde en verre komen duikers hier de onderwaterwereld verkennen, maar ook vanaf de dijk of de diverse strandjes is het goed toeven. Het landelijke Schore ligt aan de Westerschelde. Dit is de kleinste van de vier kernen.
meer
>