Binnenkort

Keltische "Luister-Folk" in Hoedekenskerke

Zondag 1 maart doet de Keltische 4-mans formatie "Windbroke" met haar "Kerkentour 2015" de kerk van Hoedekenskerke aan. Dit concert maakt deel uit van een reeks optredens in verschillende kerkgebouwen op de eilanden en in de regio’s van de provincie Zeeland. Speciaal voor deze vaak intieme gebouwen heeft de band een selectie gemaakt uit het repertoire. De band neemt het publiek in twee keer 45 minuten in gedachten mee langs ruige kusten, groene grasheuvels en onherbergzame rotsen. De band speelt met veel enthousiasme akoestische luisterfolk met een hoog Keltisch gehalte. Dat wil zeggen veel traditionele nummers uit Ierland, Schotland, Bretagne en Galicië om intens van te genieten of lekker bij weg te dromen; vrolijke Jigs, Reels en Hornpipes maar ook ontroerende ballades, tragische liederen en Slow-Airs. Windbroke bestaat uit: Jan van Wallenburg op whistles, Jaap van Liere op accordeon, gitaar, whistles, banjo en zang, Ed van der Kuijl met zang en gitaar en John van Rossum op bodhran en andere percussie. De band is genoemd naar het instrumentale nummer met de titel “Windbroke” wat vertaald kan worden als “buiten adem” of “ademloos”. De band heeft dan ook regelmatig publiek dat ademloos luistert naar de sfeervolle muziek. Het motto van de band is: Het gaat in het leven niet over hoe vaak je geademd hebt maar over de keren dat je ademloos was! Het optreden begint om 15:00 uur en duurt tot ca. 17:00 uur. Na afloop kan er genoten worden van een drankje. Kaarten á € 7,50 (kinderen €5,-) zijn voor aanvang te koop aan de deur of te reserveren via de kerk of via info@windbroke.nl. Op de website is nog meer informatie te vinden over de kerkentour, de band, de bandleden en andere optredens. Binnen het project worden verder dit jaar onder andere kerken aangedaan in Kats, Oost-Souburg, Tholen, Noordwelle, Kloosterzande en Middelburg Openingstijden Op zondag 1 maart 2015 - 15:00 tot en met 17:00 uur.
meer
>

Tip!

De Scheldepost

De Scheldepost is reeds 68 jaar de beste en meest gelezen weekkrant van de gemeente Kapelle. Sinds 1945 is de krant onder de naam ‘de Scheldepost’ een bekende en gewaardeerde krant, en ontvangt iedere inwoner met plezier iedere woensdag deze weekkrant. Iedere week publiceert ook de gemeente Kapelle het gemeentenieuws in de Scheldepost.
meer
>

Over de gemeente Kapelle

De gemeente Kapelle ademt de rust en de groene omgeving van een dorp en combineert dit met goede voorzieningen, die deels te vinden zijn in de nabijgelegen stad Goes. Kapelle, de bloesem van Zeeland ligt op Zuid-Beveland tussen de Oosterschelde en de Westerschelde en heeft als buurgemeenten Goes, Borsele en Reimerswaal. De kenmerkende fruitteeltpercelen geven de omgeving elk seizoen een sfeervol uiterlijk. De prachtige omgeving bestaat verder uit weilanden, boomgaarden, schorren en slikken. Kapelle telt vier kernen, die in 1970 door herindeling zijn ontstaan. Kapelle en Biezelinge vormen samen een dorpsgemeenschap maar hebben elk een eigen karakter. Het karakteristieke Wemeldinge ligt direct aan Nationaal park de Oosterschelde. Van heinde en verre komen duikers hier de onderwaterwereld verkennen, maar ook vanaf de dijk of de diverse strandjes is het goed toeven. Het landelijke Schore ligt aan de Westerschelde. Dit is de kleinste van de vier kernen.
meer
>