Binnenkort

Mountainbike Cross Country Landgraaf

De Mountainbike Cross Country wedstrijd in Landgraaf is sinds een aantal jaar terug aan de top van de Nederlandse Mountainbike evenementen. Met voor Nederland ongekende hoogteverschillen worden renners getrakteerd op een on-Nederlands parcours. Bezoekers kunnen gemakkelijk van uitzichtpunt wisselen om zo de actie te aanschouwen.Het parcours is gelegen op de Wilhelminaberg, tussen Leisurepark Strijthagen, Megaland. Modo Verde en Snowworld Landgraaf. De faciliteiten van Leisurepark Strijthagen zij gedurende het gehele weekend voor renners en publiek toegankelijk.WedstrijdweekendDit jaar zullen de wedstrijden op 22 en 23 augustus 2015 worden verreden. vanaf vrijdagmiddag (21 augustus) 16:00 uur is het parcours open voor verkenning.MTB CompetitieDit jaar maakt de wedstrijd weer deel uit van de nieuwe Beneluxcompetitie. Deze competitie wordt opnieuw opgezet in samenwerking met de nationale wielerbonden van België en Luxemburg. Er zullen in deze competitie 10 wedstrijden worden verreden waarvan er 3 in Nederland zullen worden gehouden.BezoekersDe Wilheminaberg blijft nog altijd de grootste trekpleister van het parcours. Op verschillende mooie punten langs het parcours is voor het publiek de wedstrijd te volgen. Het bezoeken van de wedstrijden is gratis.DeelnemersVoor deelnemers zijn voldoende en goede faciliteiten beschikbaar. In de panden van het Leisurepark Strijthagen bevindt zich de inschrijfbalie, kleedruimtes met douches en dopingcontrole. Het parcours is zo ontworpen dat het voor iedereen toegankelijk is. Daar waar nodig zijn er alternatieve routes die de deelnemer kan kiezen naar gelang zijn of haar niveau.
meer
>

Tip!

Botanische Tuin Kerkrade

Als je van natuur houdt is dit een heerlijk uitstapje! De Botanische Tuin uit 1939 is aangelegd door tuin- en landschapsarchitect John Bergmans. In de Engelse Tuin staat een verscheidenheid aan planten, bomen en heesters.
meer
>

Over de gemeente Kerkrade

Kerkrade is een Nederlandse plaats en gemeente in de Oostelijke Mijnstreek in Zuid-Limburg. De gemeente Kerkrade grenst aan Duitsland en ligt tussen Landgraaf en Heerlen in. De historie van Kerkrade begint al met de stichting van het klooster Rolduc (1104), het grootste kloostercomplex van Nederland. De Miljoenenlijn (de lijn heet zo omdat ze bij de aanleg destijds twaalf miljoen gulden heeft gekost) brengt de stoomtrein ook naar Kerkrade. Kerkrade maakt deel uit van het bestuurlijke samenwerkingsverband plusregio Parkstad Limburg.Kerkrade Klankstad, het is een muziekstad ten voeten uit. Zo wordt er eens in de vier jaar het terugkerend Wereld Muziekconcours georganiseerd en ieder jaar wordt er het Orlando festival gehouden.
meer
>

Actueel

<
>

De ondernemer

HEEMwonen

HEEMwonen is als ondernemende en betrokken woningcorporatie actief in de gemeenten Kerkrade en Landgraaf. Hier maken wij het verschil in de wijk en werken wij aan betaalbaar wonen en prettig leven voor onze huurders. Dat is onze missie, ons doel. Daar doen we het voor.
meer 
>