Binnenkort

Ssssst...Stroomstadje wordt Sprookjesstadje

Ssssst …. Stoomstadje wordt Sprookjesstadje is een evenement voor jong en oud, dat op vrijdag 24 oktober zijn 3e editie zal beleven. In 2012 trok de eerste editie van het Sprookjesfestijn zo’n 2.000 bezoekers. In 2013, tijdens de tweede editie, waren er dat al rond de 4.000. Dit jaar zullen op de laatste vrijdag van de herfstvakantie ’s avonds opnieuw zo’n 25 sprookjes acts langs een magische route te bewonderen zijn. Dit jaar vormt een aantal locaties in de kern Simpelveld het decor voor dit evenement.
meer
>

Tip!

Botanische Tuin Kerkrade

Als je van natuur houdt is dit een heerlijk uitstapje! De Botanische Tuin uit 1939 is aangelegd door tuin- en landschapsarchitect John Bergmans. In de Engelse Tuin staat een verscheidenheid aan planten, bomen en heesters.
meer
>

Over de gemeente Kerkrade

Kerkrade is een Nederlandse plaats en gemeente in de Oostelijke Mijnstreek in Zuid-Limburg. De gemeente Kerkrade grenst aan Duitsland en ligt tussen Landgraaf en Heerlen in. De historie van Kerkrade begint al met de stichting van het klooster Rolduc (1104), het grootste kloostercomplex van Nederland. De Miljoenenlijn (de lijn heet zo omdat ze bij de aanleg destijds twaalf miljoen gulden heeft gekost) brengt de stoomtrein ook naar Kerkrade. Kerkrade maakt deel uit van het bestuurlijke samenwerkingsverband plusregio Parkstad Limburg.Kerkrade Klankstad, het is een muziekstad ten voeten uit. Zo wordt er eens in de vier jaar het terugkerend Wereld Muziekconcours georganiseerd en ieder jaar wordt er het Orlando festival gehouden.
meer
>

De ondernemer

HEEMwonen

HEEMwonen is als ondernemende en betrokken woningcorporatie actief in de gemeenten Kerkrade en Landgraaf. Hier maken wij het verschil in de wijk en werken wij aan betaalbaar wonen en prettig leven voor onze huurders. Dat is onze missie, ons doel. Daar doen we het voor.
meer 
>