Binnenkort

Avond met muziek, kunst en verhalen

20.00-22.00 uur Avondbijeenkomst van kunstenaar Marlies Verda, pianist/componist Paul Stark en Kees Stoutjesdijk in de Katholieke kapel in Oude Tonge, Langeweg 4. "Monument in Mineur". Gevarieerde  'life performance' van pianomuziek, improvisatie, kunst, gedichten en een lezing over voorvallen in de luchtoorlog waarbij de bemanning zich naast de strijd ook bezig hield met cultuur en muziek. €7,50 bij voorinschrijving, €8,50 aan de kassa. Opbrengst is voor het goede doel. Marliesverda@live.nl 06-42332218   Openingstijden Op dinsdag 6 oktober 2015 - 20:00 tot en met 22:00 uur.
meer
>

Tip!

Streekmuseum Hoeksche Waard

Op een kwartier rijden van Rotterdam, vlakbij de A29, vind je het Museum Hoeksche Waard. Twee kapitale naast elkaar gelegen rijksmonumenten, de herenboerderij Oost-Leeuwenstein en het statige Hof van Assendelft, vormen een sfeervol historisch complex.
meer
>

Over de gemeente Korendijk

Korendijk is een van de vijf gemeenten op het eiland Hoeksche Waard in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, net ten zuiden van havenstad Rotterdam. Korendijk is op 1 januari 1984 ontstaan uit een samenvoeging van de gemeenten Goudswaard, Nieuw-Beijerland, Piershil en Zuid-Beijerland. Het eiland Tiengemeten hoort ook bij Korendijk. Aan de zuidkant liggen het Haringvliet en het Vuile Gat. Aan de westkant loopt het Spui dat het Haringvliet verbindt met de Oude Maas. De gemeente Korendijk is westelijk gelegen in het fraaie Nationaal Landschap Hoeksche Waard. Openheid, rust en ruimte geven Korendijk haar eigen karakter. De gemeente telt circa 11.000 inwoners en beslaat in totaal ruim 10.000 hectaren. De gemeente omvat de dorpen Goudswaard, Nieuw-Beijerland, Piershil en Zuid-Beijerland, de buurtschappen Nieuwendijk en Zuidzijde en het natuureiland Tiengemeten, elk met een eigen gezicht en identiteit. Elk dorp heeft een molen en diverse andere monumenten. In de gemeente vinden van tijd tot tijd kleine en grote evenementen plaats. Voorbeelden van evenementen zijn buurt- en straatfeesten, muziekfeesten, trekkertrekwedstrijden enz.
meer
>

Actueel

<
>