Binnenkort

Louise Korthals: zonder voorbehoud

Winnaar van de Neerlands Hoop 2013!   “Wat een zangeres! Wat een actrice! Wat een lef!”, schreef de Volkskrant na het zien van haar voorstelling ‘Vlieguur’. NRC zag “een veelbelovend debuut”, Het Parool noemde haar “een geboren performer” en De Telegraaf concludeerde “Korthals heeft alles in zich om een heel grote te worden”. Maar Louise Korthals is vooral Louise Korthals. Winnaar van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2011 en winnaar van de Neerlands Hoop 2013, de prijs voor die veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Gelukkig is Louise pas net begonnen en nog lang niet uitgeraasd. Er gloeit een groot, hongerig, bijna wreed verlangen in haar hart en op haar stembanden. Een verlangen dat in enthousiasme de eindhalte voorbij reed. Tijd voor een tweede programma dus, zonder voorbehoud.   ‘Louise Korthals komt op in een petticoat, met pianist Erik Verwey als een zak aardappelen over haar schouder. Ze zet hem neer achter de piano, klimt op het verhoogde podium in de vorm van een pistool en zet een rock-’n-roll in om van te watertanden: Wie zijn kop niet durft te stoten, maakt nooit contact. Zo, dat is even binnenkomen. En je denkt, als ze dit niveau weet vast te houden, hebben we een lekkere avond. Dat doet ze, in allerlei standen, in allerlei stemmingen, en vaak met nog een extra schepje erbovenop. (…) Louise Korthals is een megatalent.’ De Volkskrant ( 5 sterren).   ‘Bij Louise Korthals zijn pret en engagement in balans (…) Samen met Jessica Borst, haar vaste regisseur, heeft Louise Korthals een intrigerend programma gemaakt met fleurig geformuleerde teksten, vormvaste liedjes en puntige muziek die met luisterrijke precisie wordt gespeeld door pianist Erik Verwey en bassist Mark van Bruggen (…) Korthals’ debuut Vlieguur was veelbelovend, Zonder Voorbehoud is nog beter.’ NRC Handelsblad ( 4 sterren ).   ‘Louise Korthals beschikt niet alleen over een heerlijke podiumprésence, ze is bovendien een overtuigend allrounder; met haar zangtalent, humorvolle observaties, poëtische teksten, persoonlijk engagement en sterke spel pakt ze je volledig in.’ Telegraaf ( 4 en een halve ster ) Verdere informatie- Prijs vanaf 19.00- Prijs tot 20.00- inclusief garderobe en pauzedrankje
meer
>

Tip!

Streekmuseum Hoeksche Waard

Op een kwartier rijden van Rotterdam, vlakbij de A29, vind je het Museum Hoeksche Waard. Twee kapitale naast elkaar gelegen rijksmonumenten, de herenboerderij Oost-Leeuwenstein en het statige Hof van Assendelft, vormen een sfeervol historisch complex.
meer
>

Over de gemeente Korendijk

Korendijk is een van de vijf gemeenten op het eiland Hoeksche Waard in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, net ten zuiden van havenstad Rotterdam. Korendijk is op 1 januari 1984 ontstaan uit een samenvoeging van de gemeenten Goudswaard, Nieuw-Beijerland, Piershil en Zuid-Beijerland. Het eiland Tiengemeten hoort ook bij Korendijk. Aan de zuidkant liggen het Haringvliet en het Vuile Gat. Aan de westkant loopt het Spui dat het Haringvliet verbindt met de Oude Maas. De gemeente Korendijk is westelijk gelegen in het fraaie Nationaal Landschap Hoeksche Waard. Openheid, rust en ruimte geven Korendijk haar eigen karakter. De gemeente telt circa 11.000 inwoners en beslaat in totaal ruim 10.000 hectaren. De gemeente omvat de dorpen Goudswaard, Nieuw-Beijerland, Piershil en Zuid-Beijerland, de buurtschappen Nieuwendijk en Zuidzijde en het natuureiland Tiengemeten, elk met een eigen gezicht en identiteit. Elk dorp heeft een molen en diverse andere monumenten. In de gemeente vinden van tijd tot tijd kleine en grote evenementen plaats. Voorbeelden van evenementen zijn buurt- en straatfeesten, muziekfeesten, trekkertrekwedstrijden enz.
meer
>

Actueel

<
>