Binnenkort

LieFair

Het pittoreske en authentieke esdorp Lieveren staat in het laatste weekend van augustus in de schijnwerpers. Tijdens de derde editie van LieFair staat het dorp bol van de activiteiten. Er zullen ruim 100 standhouders aanwezig zijn met producten op gebied van brocante, lifestyle, streekproducten en het buitenleven in de breedste zin van het woord. Het motto is: “Heerlijk na-zomeren in Lieveren” In het centrum van het dorp is een culinair plein ingericht en daar worden wijnen en diverse lekkernijen gepresenteerd. Tevens wordt er live gekookt waarbij gebruik gemaakt wordt van de streekproducten die te koop zijn. Er worden demonstraties gegeven van oude ambachten zoals palingroken, rietdekken en mandenvlechten en voor de kinderen worden activiteiten georganiseerd door scouting Roden! Rondom het dorp zijn ambachtelijke landbouwwerktuigen, zoals onder meer oude tractoren, en antieke woonwagens te bewonderen. Toegang voor LieFair is Gratis
meer
>

Tip!

Midweek

Midweek wordt elke woensdag huis aan huis verspreid in de gemeenten Leek en Marum in een oplage van 18.500 exemplaren. Daarnaast is het lokale en regionale nieuws 24 uur per dag te lezen op www.de-midweek.nl.
meer
>

Over de gemeente Marum

Marum is een gemeente in de provincie Groningen. De gemeente beslaat een oppervlakte van 64,9 km². Ze bestrijkt de zuidwesthoek van het Westerkwartier en ligt aan de A7, op het punt waar de drie noordelijke provincies elkaar ontmoeten. De gemeente Marum omvat naast de hoofdplaats Marum de plaatsen Boerakker, Jonkersvaart, Lucaswolde, Niebert, Noordwijk, Nuis, De Wilp. In de gemeente Marum spreekt een deel van de bevolking, met name de ouderen Westerkwartiers. Dit is het Gronings dialect dat het meest lijkt op de Friese taal.De gemeente ligt tegen de grens tussen Groningen en Friesland. Daardoor wordt er in de dorpen Marum (Fries: Mearum) en De Wilp (Fries: De Wylp) ook Fries gesproken. Bij De Wilp wordt overigens aangenomen dat het Fries van de inwoners mede een gevolg is van het feit dat dit dorp is ontstaan als kolonie van Friese veenarbeiders. Deze Friese invloed is terug te zien op de vlag van de gemeente in de vorm van het pompeblêd links onder op de vlag, overigens ook symbolisch geplaatst op de ligging van het dorp De Wilp in de gemeente: het meest zuid-westelijke dorp.
meer
>