Binnenkort

Friends of the Bluesharp

Op 29 mei vindt in Theater de Winsinghhof een bijzonder evenement plaats; Friends of the BluesHarp. Tijdens deze unieke bluesavond staat de mondharmonica centraal. Originele blues is ondenkbaar zonder de bluesharp, toch krijgt het zelden de aandacht die het verdient. Ben Bouwman, Bas Kleine en Steven Elings drie van de beste Nederlandse harpspelers, spelen met een fantastische begeleidingsband (The Mississippi Kings), nummers van bijvoorbeeld Sonny Boy Williamson of Little Walter. Ook werk van wat minder bekende meesters en eigen werk zal aan bod komen. Kortom, een avond die geen bluesliefhebber mag missen. Kaarten kosten in de voorverkoop 19,50 en op de dag zelf 22,50
meer
>

Tip!

Fietsen in Groningen

Groningen heeft tal van fraaie fietsroutes. Er is voor elk wat wils. Er zijn bijvoorbeeld streekroutes, culinaire tochten, combinatietochten van kano√ęn, fietsen en wandelen, tochten langs monumentale kerken en kinderfietsroutes.
meer
>

Over de gemeente Marum

Marum is een gemeente in de provincie Groningen. De gemeente beslaat een oppervlakte van 64,9 km². Ze bestrijkt de zuidwesthoek van het Westerkwartier en ligt aan de A7, op het punt waar de drie noordelijke provincies elkaar ontmoeten. De gemeente Marum omvat naast de hoofdplaats Marum de plaatsen Boerakker, Jonkersvaart, Lucaswolde, Niebert, Noordwijk, Nuis, De Wilp. In de gemeente Marum spreekt een deel van de bevolking, met name de ouderen Westerkwartiers. Dit is het Gronings dialect dat het meest lijkt op de Friese taal.De gemeente ligt tegen de grens tussen Groningen en Friesland. Daardoor wordt er in de dorpen Marum (Fries: Mearum) en De Wilp (Fries: De Wylp) ook Fries gesproken. Bij De Wilp wordt overigens aangenomen dat het Fries van de inwoners mede een gevolg is van het feit dat dit dorp is ontstaan als kolonie van Friese veenarbeiders. Deze Friese invloed is terug te zien op de vlag van de gemeente in de vorm van het pompeblêd links onder op de vlag, overigens ook symbolisch geplaatst op de ligging van het dorp De Wilp in de gemeente: het meest zuid-westelijke dorp.
meer
>