Binnenkort

46e Lus van Roden!

Het Wielercriterium van het Noorden! Spanning, Sensatie, Bomvolle terrassen, Om de ronde premie's en Live muziek! Dat is de 46e Lus van Roden! Het programma ziet er als volgt uit: 16:00 uur Start Dames (50 km) 17:30 uur Puntenkoers Dames 18:00 uur Huldiging Dames 18:30 uur Puntenkoers Heren 19:00 uur Ploegentijdrit Wielerclubs 19:45 uur Start Heren (100km) 22:00 uur Huldiging Heren 22:00 uur Start Knight Riders! En nu kun je zelf ook over het parcours meerijden! Doe mee met Knight-Riders.nl! Een ATB tocht in het donker door het bos met de start en finish op de Brink in Roden! De toegang is gratis!
meer
>

Tip!

Fietsen in Groningen

Groningen heeft tal van fraaie fietsroutes. Er is voor elk wat wils. Er zijn bijvoorbeeld streekroutes, culinaire tochten, combinatietochten van kano√ęn, fietsen en wandelen, tochten langs monumentale kerken en kinderfietsroutes.
meer
>

Over de gemeente Marum

Marum is een gemeente in de provincie Groningen. De gemeente beslaat een oppervlakte van 64,9 km². Ze bestrijkt de zuidwesthoek van het Westerkwartier en ligt aan de A7, op het punt waar de drie noordelijke provincies elkaar ontmoeten. De gemeente Marum omvat naast de hoofdplaats Marum de plaatsen Boerakker, Jonkersvaart, Lucaswolde, Niebert, Noordwijk, Nuis, De Wilp. In de gemeente Marum spreekt een deel van de bevolking, met name de ouderen Westerkwartiers. Dit is het Gronings dialect dat het meest lijkt op de Friese taal.De gemeente ligt tegen de grens tussen Groningen en Friesland. Daardoor wordt er in de dorpen Marum (Fries: Mearum) en De Wilp (Fries: De Wylp) ook Fries gesproken. Bij De Wilp wordt overigens aangenomen dat het Fries van de inwoners mede een gevolg is van het feit dat dit dorp is ontstaan als kolonie van Friese veenarbeiders. Deze Friese invloed is terug te zien op de vlag van de gemeente in de vorm van het pompeblêd links onder op de vlag, overigens ook symbolisch geplaatst op de ligging van het dorp De Wilp in de gemeente: het meest zuid-westelijke dorp.
meer
>