Binnenkort

Annelies van James Whitbourn door Drents Kamerkoor

Evenals in 2015 zal het Drents Kamerkoor het koorwerk 'Annelies' van James Whitbourn, gebaseerd op het dagboek van Anne Frank, nogmaals uitvoeren. ‘Annelies’ is een ontroerend oratorium van James Whitbourn over het leven van Anne Frank. Het stuk bevat verwijzingen naar voor Anne vertrouwde geluiden in het achterhuis, zoals de klokken van de Westerkerk. Het Drents Kamerkoor laat de geluiden van het achterhuis voor u tot leven komen. Muzikale medewerking wordt verleend door Kathelijn van Dongen (sopraan), Kumi Kondo (cello), Izebrand de Boer (klarinet), Caroline Babendererde (viool) en Jan de Roos (piano). De algehele muzikale leiding is in handen van de vaste dirigent van het Drents Kamerkoor, Dick Dijk. Voor informatie en reservering zie www.drentskamerkoor.nl.
meer
>

Tip!

Midweek

Midweek wordt elke woensdag huis aan huis verspreid in de gemeenten Leek en Marum in een oplage van 18.500 exemplaren. Daarnaast is het lokale en regionale nieuws 24 uur per dag te lezen op www.de-midweek.nl.
meer
>

Over de gemeente Marum

Marum is een gemeente in de provincie Groningen. De gemeente beslaat een oppervlakte van 64,9 km². Ze bestrijkt de zuidwesthoek van het Westerkwartier en ligt aan de A7, op het punt waar de drie noordelijke provincies elkaar ontmoeten. De gemeente Marum omvat naast de hoofdplaats Marum de plaatsen Boerakker, Jonkersvaart, Lucaswolde, Niebert, Noordwijk, Nuis, De Wilp. In de gemeente Marum spreekt een deel van de bevolking, met name de ouderen Westerkwartiers. Dit is het Gronings dialect dat het meest lijkt op de Friese taal.De gemeente ligt tegen de grens tussen Groningen en Friesland. Daardoor wordt er in de dorpen Marum (Fries: Mearum) en De Wilp (Fries: De Wylp) ook Fries gesproken. Bij De Wilp wordt overigens aangenomen dat het Fries van de inwoners mede een gevolg is van het feit dat dit dorp is ontstaan als kolonie van Friese veenarbeiders. Deze Friese invloed is terug te zien op de vlag van de gemeente in de vorm van het pompeblêd links onder op de vlag, overigens ook symbolisch geplaatst op de ligging van het dorp De Wilp in de gemeente: het meest zuid-westelijke dorp.
meer
>