Binnenkort

Music @the Corner: Red Beanz

Ervaren muzikanten met een rock-’n-roll verleden en de nodige kilometers in het live circuit. Red Beanz is een band die zich laten inspireren door Rootsrock, Americana, 70’ths rock, psychedelische rock en jam bands, zij noemen het zelf Cosmic Southern. Denk aan bijv : Woodstock, Gratefull Dead, Black Crowes, Band of Heathens, Chris Robinson’s Brotherhood. Pure muziek met af en toe vrijheid om te jammen. Zang met soul, Southern slide gitaren, psychedelische solo’s, vette hammonds, piano’s en synths ondersteund door een stevige basis van bas en drums. "Red Beanz" speelt op vrijdag 29 juli in het grand café van "Het Wapen van Drenthe" in Roden. Aanvang 21:25 uur en de entree is gratis. Redbeanz bestaat uit: Hans Colijn: gitaar en leadzang Jan Postema: gitaar en zang Jaap Lamfers: keyboards Mark Rienks: bas Chris Harms: drums
meer
>

Tip!

Midweek

Midweek wordt elke woensdag huis aan huis verspreid in de gemeenten Leek en Marum in een oplage van 18.500 exemplaren. Daarnaast is het lokale en regionale nieuws 24 uur per dag te lezen op www.de-midweek.nl.
meer
>

Over de gemeente Marum

Marum is een gemeente in de provincie Groningen. De gemeente beslaat een oppervlakte van 64,9 km². Ze bestrijkt de zuidwesthoek van het Westerkwartier en ligt aan de A7, op het punt waar de drie noordelijke provincies elkaar ontmoeten. De gemeente Marum omvat naast de hoofdplaats Marum de plaatsen Boerakker, Jonkersvaart, Lucaswolde, Niebert, Noordwijk, Nuis, De Wilp. In de gemeente Marum spreekt een deel van de bevolking, met name de ouderen Westerkwartiers. Dit is het Gronings dialect dat het meest lijkt op de Friese taal.De gemeente ligt tegen de grens tussen Groningen en Friesland. Daardoor wordt er in de dorpen Marum (Fries: Mearum) en De Wilp (Fries: De Wylp) ook Fries gesproken. Bij De Wilp wordt overigens aangenomen dat het Fries van de inwoners mede een gevolg is van het feit dat dit dorp is ontstaan als kolonie van Friese veenarbeiders. Deze Friese invloed is terug te zien op de vlag van de gemeente in de vorm van het pompeblêd links onder op de vlag, overigens ook symbolisch geplaatst op de ligging van het dorp De Wilp in de gemeente: het meest zuid-westelijke dorp.
meer
>