Binnenkort

Boekenmarkt bij Galerie de Rododendron in Veenhuizen

Op 20 september a.s organiseert Galerie de Rododendron in Veenhuizen weer een grote boekenmarkt die traditiegetrouw samenvalt met de Culinaire Seizoensmarkt bij onze buren Hotel Bitter en Zoet. Er is weer een grote collectie boeken over kunst, literatuur, levensbeschouwing, koken, regionaal, enz. tegen de gebruikelijke lage prijzen. Verder zal schrijfster Mariet Meester tussen 14.00 en 15.00 uur haar nieuwe boek “Hollands Siberie “ komen signeren en zullen op ons erf diverse kramen met een gevarieerd aanbod aanwezig zijn. De markt is van 10.00 tot 16.30 uur. Toegang en parkeren zijn gratis.
meer
>

Tip!

Midweek

Midweek wordt elke woensdag huis aan huis verspreid in de gemeenten Leek en Marum in een oplage van 18.500 exemplaren. Daarnaast is het lokale en regionale nieuws 24 uur per dag te lezen op www.de-midweek.nl.
meer
>

Over de gemeente Marum

Marum is een gemeente in de provincie Groningen. De gemeente beslaat een oppervlakte van 64,9 km². Ze bestrijkt de zuidwesthoek van het Westerkwartier en ligt aan de A7, op het punt waar de drie noordelijke provincies elkaar ontmoeten. De gemeente Marum omvat naast de hoofdplaats Marum de plaatsen Boerakker, Jonkersvaart, Lucaswolde, Niebert, Noordwijk, Nuis, De Wilp. In de gemeente Marum spreekt een deel van de bevolking, met name de ouderen Westerkwartiers. Dit is het Gronings dialect dat het meest lijkt op de Friese taal.De gemeente ligt tegen de grens tussen Groningen en Friesland. Daardoor wordt er in de dorpen Marum (Fries: Mearum) en De Wilp (Fries: De Wylp) ook Fries gesproken. Bij De Wilp wordt overigens aangenomen dat het Fries van de inwoners mede een gevolg is van het feit dat dit dorp is ontstaan als kolonie van Friese veenarbeiders. Deze Friese invloed is terug te zien op de vlag van de gemeente in de vorm van het pompeblêd links onder op de vlag, overigens ook symbolisch geplaatst op de ligging van het dorp De Wilp in de gemeente: het meest zuid-westelijke dorp.
meer
>