Binnenkort

Het Foute Uur

Q Music draait de foutste muziek. Het publiek wordt gevraagd zich zo fout mogelijk te kleden.Verdere informatie- volwassenen € 8.00
meer
>

Tip!

Burgerkracht TV

Burgerkracht TV is het online TV kanaal waar je geĂŻnspireerd kunt raken van alles wat er al gebeurt op gebied van burgerkracht. Burgerkracht TV vertelt het verhaal van de burgers van Nederland. Over hoe zij het heft in eigen handen nemen en hun omgeving beter, mooier, schoner, veiliger en leefbaarder maken.
meer
>

Over de gemeente Nederlek

Nederlek is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. De gemeente telt ongeveer 14.000 inwoners en heeft een oppervlakte van ruim 30 km² . De gemeente Nederlek is ontstaan door samenvoeging van de gemeente Lekkerkerk en Krimpen a/d Lek. De gemeente Nederlek bestaat uit twee dorpskernen langs de Lek en is omringd door polders. De dijk langs de Lek en de Tiendweg verbinden de twee kernen.Op Lekkerkerks grondgebied bevindt zich het natuurreservaat De Bakkerswaal. In de polder is het Loetbos aangelegd. Dit bos is genoemd naar het natuurstroompje De Loet die vroeger zorgde voor de afwatering. Het Loetbos is een rijk flora- en faunagebied met fiets- en wandelpaden en kano-mogelijkheden. Andere recreatiegebieden zijn het Krimpenerhout en het Weteringbos. Deze recreatiegebieden zijn aangelegd door Stichting Natuur- en recreatieschap Krimpenerwaard. Het Krimpenerhout is een wandel- en fietsgebied aan de noordkant van Krimpen a/d Lek. Het gebied ligt langs de provinciale weg (N210) en de surfplas. In de zomer is deze surfplas een trekpleister voor zwemmers en surfers.
meer
>

Actueel

<
>