Binnenkort

O LA LA CHOCOLA!

Liefhebbers van chocolade kunnen hun hart ophalen op deze tentoonstelling waar de vele aspecten van cacao en chocolade voor je zullen gaan leven en chocoladegeheimen worden onthuld.Wist je bijvoorbeeld dat chocolade al duizenden jaren oud is? En wij in Europa al sinds de 16e eeuw weten hoe we chocolade moeten maken? Toen nog in de vorm van een vet en bitter drankje. Dat in de 18e eeuw het drinken van chocolade meer gebruikelijk werd onder de elite van Europa, die hiervoor speciale chocoladeserviezen liet maken? Een bijzondere Franse chocolatière van handbeschilderd Sèvres porselein met zilveren monturen, is te zien tijdens de tentoonstelling ‘Oh la la Chocola’ in Streekmuseum Krimpenerwaard. Let bij deze chocolatière vooral op het voor de chocoladekan kenmerkende gat in de deksel. Door het knopje weg te schuiven kon men met beide handen de chocoladeklopper (moussoir of kerrestok) draaien om de chocolade op te schuimen.
meer
>

Tip!

Weekblad Oosterhout

De krant Weekblad Oosterhout is de krant voor Oosterhout, Dorst, Oosteind, Den Hout en Teteringen. De krant verschijnt elke woensdag huis-aan-huis. De ePaper is wekelijks vanaf donderdag beschikbaar op de website.
meer
>

Over de gemeente Oosterhout

Oosterhout is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. De gemeente telt ca. 54.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 73 km² (waarvan 1,14 km² water).
meer
>

De ondernemer

Camping Liesbos

Camping Liesbos Breda heeft uitstekende voorzieningen en is bij uitstek geschikt voor uw vakantie of weekendje weg in een rustige groene omgeving met de bruisende stad Breda op steenworp afstand. Zo kunt u fietsen door het landschap van de Historische Baronie en proeven van al het lekkers dat de streek te bieden heeft. Als stadscamping is Breda erg eenvoudig te bereiken om heerlijk te winkelen of om al het moois van de stad te bekijken. Maar natuurlijk is ook op de camping veel te beleven.  In onze Eeterij Strix kunt u terecht voor een lekker drankje of een heerlijke maaltijd tegen een eerlijke prijs. 
meer 
>