Binnenkort

Historisch Vervoer

In 1988 startte het 1e Millings Oldtimer en Klassieker Treffen (MOKT) te Millingen a/d Rijn. In de stromende regen toonden 38 deelnemers hun voertuig. Na deze dag was het evenement niet meer te stoppen en groeide het evenement uit tot landelijke bekendheid met 250 deelnemers. Na het 15e jaar stopten drie van de zes organisatoren met hun werkzaamheden voor het MOKT. Dit betekende het einde van 15 jaar Millings Oldtimer en Klassieker Treffen...Na enkele maanden werden echter de voorbereidingen getroffen voor een nieuw evenement voor de 1e zondag in juli: Historisch Vervoer te Millingen a/d Rijn. Deels een nieuwe opzet en een nieuwe locatie op de Rijndijk. Het evenement werd in het 1e jaar groter dan van te voren bedacht kon worden; meer dan 250 deelnemers. De locatie bleek in de praktijk echter tegen te vallen en voor het 2e Historisch Vervoer werd in 2004 terug gegrepen naar het oude recept: het centrum van Millingen aan de Rijn.. Het doel van een dag Historisch Vervoer is om deelnemers met een voertuig (vrachtauto, personenauto, tractor, motor, bus, bromfiets etc) tot en met bouwjaar 1975 een onvergetelijke dag te bezorgen. Deelnemers betalen inschrijfgeld en krijgen daarvoor een geheel verzorgde dag inclusief lunchpakket. De dagindeling van het evenement Historisch Vervoer ziet er ongeveer als volgt uit: omstreeks 08.30 uur ontvangst op een passende locatie buiten Millingen a/d Rijn waarna aansluitend een toertocht naar Millingen a/d Rijn. Aankomst Millingen a/d Rijn omstreeks 12.30 uur waarna het middagprogramma van start gaat. Dit middagprogramma heeft ieder jaar een andere invulling. Een aantal vaste ingrediënten zijn: een onderdelenmarkt, muziek, demonstraties en veel publiek. In 2009 kwamen naar schatting meer dan 8000 bezoekers die allemaal gratis toegang hadden!! Kijk in het hoofdstuk Geschiedenis naar de vele attracties die de afgelopen jaren de revue passeerden.
meer
>

Tip!

Jongerensite Rijnwaarden

Deze website is speciaal voor jongeren uit de gemeente Rijnwaarden. Je kunt hier van alles vinden: een evenementen-agenda, een fotoboek, informatie over allerlei onderwerpen (wonen, sex, vrije tijd) en nog veel meer!
meer
>

Over de gemeente Rijnwaarden

Rijnwaarden is een gemeente in de provincie Gelderland. De gemeente telt zo'n 11.000 inwoners. De gemeente Rijnwaarden maakt deel uit van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen. De Rijn stroomt hier Nederland binnen. De lokale Oude Rijn is een rivierarm waar vroeger de hoofdstroom van de Rijn liep.Rijnwaarden is in 1985 gevormd uit de toenmalige gemeenten Herwen-en-Aerdt en Pannerden. De gemeente Rijnwaarden werkt op diverse terreinen nauw samen met de gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort. De gemeentegrenzen van Rijnwaarden worden begrensd door de Rijn, Oude Rijn en het Pannerdensch Kanaal. Hierdoor heeft het grondgebied van Rijnwaarden ook wel de bijnaam Het Gelders Eiland.
meer
>

Actueel

<
>

De ondernemer

Het Land Van Jan Klaassen

6 minuten vanaf de A12 ligt dit unieke pretpark voor kinderen met het grootste poppentheater van Nederland. Een groot buitenspeelpark, indoorspeeltuin, waterspeeltuin en goede horeca zijn de ingrediënten voor een dag plezier.  Klim/klauter, schommel of rol, maak een treinreis of ga van de nieuwe 4-baans turboglijbaan en bezoek het poppentheater-museum. Op meerdere terrassen bestel je heerlijke broodjes, pannenkoeken, frites, ijsjes en drinken, maar zelf meenemen is ook toegestaan. Ideaal voor een dag uit, verjaardagsfeest of reünie/familiedag. Kom en beleef 1 van je leukste dagen.  Kijk op www.janklaassen.nl of download de janklaassen-app.   Vanaf 2015 opent kindercamping “Jan klaassen Dromenland” op 150 meter van het pretpark. Gezinnen slapen in unieke accommodaties. De camping beschikt over een helikopter, brandweerwagen, Amerikaanse schoolbus, boomhut, meerdere pipowagens en tipi’s. Niet alleen de accommodatie zorgt voor de beleving. De camping bestaat uit speels ingerichte grasvelden, ieder met een eigen thema. Als je in een tipi op ‘de prairie’ slaapt, krijg je hier natuurlijk echte indianenkleren bij. Kijk op www.janklaassendromenland.nl
meer 
>