Binnenkort

Liberation Tour over de Route Irene Brigade Mei '45

Liberation Tour over de Route Irene Brigade Mei '45 De estafetteploeg loopt de route, die 71 jaar geleden werd afgelegd door de Irene Brigade van Wageningen naar Den Haag. Samen met de Canadese geallieerden hebben zij destijds De Hofstad ontzet in mei 1945.  Als eerbetoon aan de bevrijders van onze stad vormen de hardlopers samen met  40 keep-them-rolling militaire voertuigen, de Liberty Tour. Deze Tour zal onderweg verschillende plaatsen aandoen, zoals: Bodegraven, Alphen aan de Rijn, Leiden, Voorschoten en Wassenaar. In deze plaatsen zal de Liberty Tour feestelijk verwelkomd worden met allerlei festiviteiten. Hardlopers uit deze plaatsen overhandigen het Bevrijdingsvuur aan hun Burgemeester. In Leiden zal tussen 9:30 en 12:00 uur de Libertion Tour stoppen op de Steenschuur, nabij de braderie van de Doezastraat. De historische voertuigen zijn dan voor publiek te bezichtigen, en ook de Band of Liberation zal spelen. Rond 11 uur worden de estafette lopers uit Wageningen verwacht, die bij de Doezastraat het Leidsche Bevrijdingsvuur zullen overdragen aan de Burgermeester. De prinses Irene Brigade is opgericht op 11 januari 1941 in Groot-Brittanië. Vanuit de hele wereld komen mannen met de Nederlandse nationaliteit de brigade versterken. Dit jaar bestaat de brigade 75 jaar, dit wordt gevierd door verschillende activiteiten zoals de Bevrijdingslunches en een fototentoonstelling. 
meer
>

Tip!

Cultuur in Wageningen

Alles over kunst, cultuur en uitgaan in Wageningen: nieuws, agenda, prikbord, discussie, galerie, columns, artikelen, .....over theater, film, muziek, beeldende kunst, podia, lezingen, rondleidingen, exposities, dans en festivals
meer
>

Over de gemeente Wageningen

In 2013 wordt uitbundig  gevierd dat Wageningen 750 jaar stadsrechten heeft. Op 5 mei van ieder jaar trekken het Bevrijdingsfestival en defilé zo’n 30.000 bezoekers. In Hotel De Wereld op het 5 mei Plein zijn in 1945 namelijk de capitulatievoorwaarden ondertekend in aanwezigheid van wijlen Z.K.H. Prins Bernard.  Als City of Life Sciences werkt Wageningen volop aan de kwaliteit van leven in de breedste  zin van het woord. Studenten uit binnen- en buitenland aan o.a. Wageningen Universiteit bepalen mede de gezelligheid en het straatbeeld in het centrum van Wageningen. Unieke speciaalzaken, verschillende eetcafés en restaurants maken Wageningen een prettige verblijfsplaats.
meer
>

De ondernemer

Reprotex

Reprotex handelt in relatiegeschenken, promotionele producten en promotionele textiel. Van de bekende balpen met opdruk tot een luxe Parker set met lasergravure, van een T-shirt met zeefdruk tot custom made sportkleding of werkkleding, van een bedrukte golfbal  tot een gehele golfset, golfkleding en toebehoren. Uiteraard hebben wij ook in ons assortiment kerstpakketten en eindejaarsgeschenken. Wij verzorgen en begeleiden het gehele proces van aanvraag t/m aflevering. Eigenaren zijn Jasper Deneken en Jelle Bouma, commercieel medewerker binnen- en buitendienst is Jeroen Cavaljé, Louange Lema ondersteunt ons op het gebied van administratie, receptie werk en alles wat daar bij komt kijken.
meer 
>