Doen

Geen evenementen gevonden

Helaas, onze database bevat (nog) geen evenementen voor de gemeente Appingedam. Organiseer jij een activiteit of evenement in de gemeente Appingedam? Meld deze direct gratis aan voor extra publiciteit.
meer
>

Tip!

Fietsen in Groningen

Groningen heeft tal van fraaie fietsroutes. Er is voor elk wat wils. Er zijn bijvoorbeeld streekroutes, culinaire tochten, combinatietochten van kano√ęn, fietsen en wandelen, tochten langs monumentale kerken en kinderfietsroutes.
meer
>

Over de gemeente Appingedam

Appingedam (Gronings: Daam/Apnkedaam) heeft ongeveer 12.000 inwoners. Het is een stad en gemeente in het noorden van Nederland, in de provincie Groningen.De gemeente beslaat een oppervlakte van ruim 24 km¬≤ (waarvan ongeveer 1 km¬≤ water). Een inwoner van Appingedam wordt een Damster of Appingedammer genoemd. In de Middeleeuwen sprak men wel van Damsaters, Latijn Dammenses, dat is 'dambewoners'. Het stadje Appingedam, gelegen aan het Damsterdiep, was vroeger de hoofdstad van het Ommeland (historisch gewest) Fivelingo. Het is tezamen met de stad Groningen een van de twee plaatsen met historische stadsrechten in de provincie. Het centrum van de plaats is een beschermd stadsgezicht. De naam Appengadomme (1225) of Damme (1235) is volgens sommige theorie√ęn ontleend aan een dam in de rivier de Appe of Apt. Op naamkundige gronden is een afleiding uit de riviernaam Appe onwaarschijnlijk. Dergelijke vormen komen in de Middeleeuwen alleen voor bij landschapsnamen als Fivelingo. Waarschijnlijker is een afleiding van de persoonsnaam Appe/Abbe, dan wel de familienaam Appinga/Abbinga. Appingedam betekent dan 'dam bij de woonplaats van de mannen van Abbo' of 'dam bij de woonplaats van de familie Abbinga'. Volgens enkele 15-eeuwse bronnen werd de kloosterwierde ook wel Appingen genoemd. Vergelijkbaar daarmee is de kloosterwierde Appingen in de Krummh√∂rn, 1401 Appungen.
meer
>

De ondernemer

Papillon

Hallo! Welkom op de eerste dag van de rest van je leven... Je verwacht wellicht prachtige verhalen waarin ik je vertel waarom je mij moet bellen maar dat zal ik niet doen. Wil je weten waarom niet? Omdat ik weet hoe het voelt om de 'bagage' van jarenlang met je mee te dragen. Omdat ik weet dat ook achter jouw glimlach vele tranen schuil gaan. Ook ik zat diep verstopt onder mijn overtollige kilo's Ben je benieuwd hoe mijn lach nu niet meer overschaduwd wordt door mijn verdriet? Wil je ook weer van binnenuit stralen als je naar je spiegelbeeld kijkt? Ik sta voor je klaar om samen met jou de last van je af te schudden. De eerste stap is het moeilijkste en dat heb je eigenlijk al gezet... Steek 'de brug' maar over! Ik sta aan de andere kant, met uitgestoken hand, om samen met jou het pad te bewandelen en je te begeleiden naar het succes. Welkom op de eerste dag van de rest van je leven...
meer 
>