Evenement

Grote ANWB Knooppuntenspel

Hemelvaartidee: spoorzoekertje op de fiets.Doe het Grote ANWB Knooppuntenspel! Zo`n lekker lang Hemelvaartweekend is perfect om erop uit te trekken met de fiets. Nog leuker wordt het als je tijdens het fietsen een spelletje kunt spelen waarbij je prijzen kunt winnen. Bij het Grote ANWB Knooppuntenspel liggen er van donderdag 25 t/m zondag 28 mei in heel Nederland meer dan 600 grote en kleine prijzen verstopt bij Fietsknooppunten. Van `koffie met appeltaart` tot `2 heerlijke sorbets`.  Het knooppuntenspel is gemakkelijk te spelen en iedereen mag meedoen: plan een fietsroute langs knooppunten in de buurt van Eetcafé De Veldhoek knooppunten (bv. op www.anwb.nl/knooppuntenplanner), rijd de route en let goed op de knooppuntborden onderweg. Bungelt er een geel prijskaartje aan? Dan heb je beet! Op de kaart staat wat je gewonnen hebt. Kijk voor meer info op: anwb.nl/knooppuntenspel.  
lees meer
>

Tip!

Uitgeverij Stedendriehoek B.V.

Nieuwsblad Stedendriehoek is een wekelijkse krant die huis aan huis verspreid wordt in de regio Stedendriehoek: Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de omliggende plaatsen.
lees meer
>

Over de gemeente Brummen

Brummen is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente telt ongeveer 21.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 85 km² (waarvan 1 km² water). Het dorp Brummen is gelegen aan de IJssel tussen Zutphen en Dieren, er vaart een veerpontje naar Bronckhorst. Het landelijk gebied van de gemeente Brummen strekt zich uit tot over het Apeldoorns Kanaal waar aan de oostrand van de Veluwe de plaats Eerbeek is gelegen. 's Zomers is er in dit gebied veel fietsrecreatie. Binnen de grenzen van de gemeente Brummen liggen een aantal landgoederen, kastelen en statige landhuizen zoals Huis den Bosch, Kasteel Groot Engelenburg, Huis Klein Engelenburg, Kasteel Reuversweerd, Kasteel De Rees, Huis te Eerbeek, 't Huis Empe en de tuinen van de buitenplaats Spaensweerd.De gemeente bestaat uit de kernen Brummen, Broek, Cortenoever, Eerbeek, Empe, Hall, Leuvenheim, Oeken, Tonden en Voorstonden.
lees meer
>

Actueel

<
>

De ondernemer

Het Ooievaarsnest

Eet/schnitzel café t Ooievaarsnest is van oudsher een oude boerderij waar een timmerie ( timmerwerkplaats) in gevestigd was. Om extra inkomsten te genereren begon de eigenaar jaren geleden een kleine slijterij en een buurtcafé door de loop van de jaren is de boerderij dusdanig verbouwd tot een mooi horecabedrijf...
lees meer
>