Binnenkort

Beleef, Proef en Ervaar... tijdens Neff Proef Lokaal bij Pelma Keukens

Pelma Keukens is op zaterdag 22 oktober het stralende middelpunt van Goes. Op deze herfstdag vindt het ‘Neff Proef Lokaal’ plaats. Topkok Andy McDonald zal vanaf 10.00 uur zijn mouwen opstropen en starten met een kookdemonstratie. Ook demonstreert de enthousiaste chef dat iedereen een smakelijk en gezond gerecht kan koken. Tijdens deze kookclinic zal hij met verse streekproducten aan de slag gaan. En iedereen mag komen proeven! Tegelijkertijd kunnen lokale jeugdige chefs heerlijke gezonde snacks bereiden met lokale producten. Een professionele kok laat de jeugdige koks zien dat ‘lekker’ ook ‘gezond’ kan zijn. Daarnaast kunnen kinderen zich ook uitleven op een grote springkussen. Zelf aan de slag gaan? Dat kan tijdens het ‘Chef Lokaal’ vanaf 13.00 uur. Hier kunnen aanwezigen samen met Andy een gerecht bereiden. Diverse lokale ondernemers zijn aanwezig om hun bijzondere, regionale producten te laten proeven. Kom dus kijken en proeven tijdens workshops en demonstraties! Openingstijden Op zaterdag 22 oktober 2016 - 11:00 tot en met 16:00 uur.
meer
>

Tip!

Het Fruitteeltmuseum

Tussen de boomgaarden van Kapelle, ook wel 'de bloesem van Zeeland' genoemd, ligt het Fruitteeltmuseum. Je kunt hier de geschiedenis en cultuur van appels en peren beleven vanaf de Middeleeuwen tot nu. In de museumtuin kun je genieten van veel verschillende oude rassen fruitbomen.
meer
>

Over de gemeente Kapelle

De gemeente Kapelle ademt de rust en de groene omgeving van een dorp en combineert dit met goede voorzieningen, die deels te vinden zijn in de nabijgelegen stad Goes. Kapelle, de bloesem van Zeeland ligt op Zuid-Beveland tussen de Oosterschelde en de Westerschelde en heeft als buurgemeenten Goes, Borsele en Reimerswaal. De kenmerkende fruitteeltpercelen geven de omgeving elk seizoen een sfeervol uiterlijk. De prachtige omgeving bestaat verder uit weilanden, boomgaarden, schorren en slikken. Kapelle telt vier kernen, die in 1970 door herindeling zijn ontstaan. Kapelle en Biezelinge vormen samen een dorpsgemeenschap maar hebben elk een eigen karakter. Het karakteristieke Wemeldinge ligt direct aan Nationaal park de Oosterschelde. Van heinde en verre komen duikers hier de onderwaterwereld verkennen, maar ook vanaf de dijk of de diverse strandjes is het goed toeven. Het landelijke Schore ligt aan de Westerschelde. Dit is de kleinste van de vier kernen.
meer
>