Evenement

Music @the Corner: The 4Horsemen

The 4Horsemen.....Bluesrock The 4Horsemen uit Groningen is opgericht in 2006 en sindsdien uitgegroeid tot een hechte en strakke band die niet meer weg te denken is in het blues circuit. De vijf leden van the 4Horsemen hebben hun verschillende muzikale achtergronden bij elkaar gebracht wat heeft geresulteerd in een specifieke en unieke sound, een mix van blues en rock. Het repertoire bestaat voor een groot deel uit eigen werk, af en toe afgewisseld door een cover. Van ballad tot boogie, van slow blues tot opzwepende bluesrock. De mannen laat zich niet in een vakje stoppen. The 4Horsemen bestaat uit de volgende personen: Gertjan Blaauw (zang, sax) Joost Karseboom (gitaar) Ronald Boxma (toetsen, backing vocals) Werner van Baarsen (bas, backing vocals) Hubert van der Jeugd (drums) Live heeft de band een stevige reputatie opgebouwd waarin de liefde voor de muziek en het spelplezier moeiteloos door het publiek worden aangevoeld. The 4Horsemen wordt daarom graag teruggevraagd op de diverse Nederlandse podia, maar ook in Ierland, Duitsland en België. Er zijn inmiddels twee CD’s uitgebracht, “Stepping Out” (2010) en “ Lucky”, die in januari 2015 is gepresenteerd. De CD “Lucky” bevat tien nummers, waarvan vijf van eigen hand. De titel van de CD verwijst naar de in 1999 overleden drummer Luuk Visscher, die vanaf de zestiger jaren 60 tot aan zijn overlijden een belangrijke rol heeft gespeeld in de noordelijke muziekwereld. De CD is een goede afspiegeling van hetgeen je bij een live optreden van the 4Horsemen kunt verwachten. Puur en ongepolijst. The 4Horsemen spelen op vrijdag 24 februari in het grand café van "Het Wapen van Drenthe" in Roden. Aanvang 21:25 uur en de entree is gratis.
lees meer
>

Tip!

Midweek

Midweek wordt elke woensdag huis aan huis verspreid in de gemeenten Leek en Marum in een oplage van 18.500 exemplaren. Daarnaast is het lokale en regionale nieuws 24 uur per dag te lezen op www.de-midweek.nl.
lees meer
>

Over de gemeente Marum

Marum is een gemeente in de provincie Groningen. De gemeente beslaat een oppervlakte van 64,9 km². Ze bestrijkt de zuidwesthoek van het Westerkwartier en ligt aan de A7, op het punt waar de drie noordelijke provincies elkaar ontmoeten. De gemeente Marum omvat naast de hoofdplaats Marum de plaatsen Boerakker, Jonkersvaart, Lucaswolde, Niebert, Noordwijk, Nuis, De Wilp. In de gemeente Marum spreekt een deel van de bevolking, met name de ouderen Westerkwartiers. Dit is het Gronings dialect dat het meest lijkt op de Friese taal.De gemeente ligt tegen de grens tussen Groningen en Friesland. Daardoor wordt er in de dorpen Marum (Fries: Mearum) en De Wilp (Fries: De Wylp) ook Fries gesproken. Bij De Wilp wordt overigens aangenomen dat het Fries van de inwoners mede een gevolg is van het feit dat dit dorp is ontstaan als kolonie van Friese veenarbeiders. Deze Friese invloed is terug te zien op de vlag van de gemeente in de vorm van het pompeblêd links onder op de vlag, overigens ook symbolisch geplaatst op de ligging van het dorp De Wilp in de gemeente: het meest zuid-westelijke dorp.
lees meer
>